vad som gör vattnet stanna i dina öron ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-30
Känslan av vatten i öronen är obehagligt och irriterande . Det vanligaste sättet att få vatten i örat är när du simmar . I själva verket , om du får en bakteriell öroninfektion från att ha vatten i örat för länge, det kallas " simmare öra ", särskilt om vattnet kom från en naturlig damm eller en sjö där alger finns . Flera faktorer kan göra det svårt att få vatten ur öronen

hörselgången Shape

Built to tratten ljud i örat . trummor , har hörselgången en kon -liknande form , liknande koppning handen över en mikrofon till direkt din röst i mikrofonen . Den allra första hörapparater , öra trumpeter , arbetade enligt samma princip . Ibland kan det vara vatten , i stället för ljud , som får kanaliseras och fastnar i örat . Detta är mer benägna att hända med människor med små hörselgångar .

öronvax

uppbyggnad av öronvax kan ibland agera som en fördämning som håller vattnet inne i örat , även om du rengöra dina öron varje dag . Vax består mest av död hud ( ca 60 procent ) samt fettsyror och kolesterol. Tack vare din naturliga käken rörelse , flyttar vaxet sakta mot utsidan av örat .

fysik

Vatten har några unika egenskaper jämfört med andra kemikalier . Fasta vatten eller is , flottar, och vattenytan spänning innebär molekylbindningar är starkare på ytan av vatten än i den. När vattnet ligger inbäddat på en trång plats, som en trumhinna innebär detta egendom ytspänning det kommer inte att dränera så lätt som du hoppas .

dra i kontakten

Den gemensamma botemedel för vatten på örat är att placera en handduk på kudden och lade sig på den våta örat . Med lite tålamod kommer allvaret brukar jobbet . Det kan hjälpa att röra käken som om du äter ( kom ihåg , detta är samma åtgärd som långsamt tränger vax ur örat ) .

Läkarvård

Om vattnet är förorenat kan det orsaka en infektion , som kallas simmare öra ( även om du fick vatten i örat medan han står på torra land . ) Den vanligaste groddar , Pseudomonas aeruginosa , som kan ge denna smitta finns i mark och i vatten. Simmare öra symptom är : en röd eller inflammerade öra , öra pus , smärta när du flyttar huvudet eller rycka örat , och en klåda i örat . Om du utvecklar något av dessa symtom , kontakta din läkare.

Previous:nothing Next:kragarna och öroninflammation

Relaterade artiklar


 • Fakta om hand saniterare
 • hur man kan upptäcka din fulla potential
 • orsaker till svarta uppbyggd på ett duschmunstycke
 • tecknar en tjej är gravid
 • hur man diagnostisera PCOS
 • hur man gör ett piller kross
 • Hur är DNA-tester görs för att bevisa faderskap ?
 • effekter av narkotikaanvändning på ett ofött barn
 • första tecken på att du är gravid
 • negativa effekter av p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com