varm blixt lättnad hos kvinnor som passerat klimakteriet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-08
När en kvinna har gått 12 raka månader utan en period har hon nått klimakteriet . Tiden efter menopaus är efter klimakteriet , som varar för resten av kvinnans liv . Den värmevallningar gemensamma vid övergången till klimakteriet fortsätter ofta in efter klimakteriet . Behandlingsalternativ för att lindra värmevallningar under efter klimakteriet är de samma som för dem som vid övergången till klimakteriet

Överväganden

värmevallningar vanligtvis förknippas med klimakteriet brukar avta under efter klimakteriet . Vissa kvinnor , dock fortsätta att ha värmevallningar många år efteråt . Många av dessa kvinnor har milda symptom och kräver ingen behandling . Andra har svåra värmevallningar som stör det dagliga livet .

Typer

Behandling av postmenopausal värmevallningar varierar beroende på graden av obehag . Om du har måttliga till svåra värmevallningar , kan din läkare föreslå hormonbehandling. Om du väljer att inte använda hormonbehandling, andra receptbelagda läkemedel finns tillgängliga som erbjuder befrielse från värmevallningar. För milda fall , livsstilsförändringar är allt som behövs för att hantera obehaget . Dietary Supplements också erbjuda viss lättnad från värmevallningar.

Funktioner

östrogenbehandling , enligt Mayo Clinic , är den mest effektiva behandlingen för värmevallningar , men om du är i riskzonen för hjärtsjukdomar eller har haft bröstcancer cancer eller en blodpropp , läkaren troligen kommer att rekommendera progesteron behandling istället . Nonhormonal receptbelagda läkemedel ger ofta en viss lättnad från värmevallningar. The Food and Drug Administration har inte godkänt dessa läkemedel som är speciellt för att behandla värmevallningar , men den har godkänt dem att behandla andra villkor . De inkluderar vissa antidepressiva medel , såsom Zoloft och Paxil , gabapentin ( Neurontin ) , ett läkemedel som används vid behandling av kramper och smärta från bältros , och klonidin , godkänt ett läkemedel för att behandla högt blodtryck . Kosttillskott som ibland hjälp med värmevallningar inkluderar silverax , soja och rödklöver .

Förebyggande /Lösning

Trots att det inte är möjligt att förhindra post-menopausala värmevallningar helt och hållet, att göra några livsstilsförändringar kommer att ge lindring för mild till måttlig fall . Vissa utlöser har identifierats som orsakar värmevallningar att inträffa oftare eller vara mer allvarlig . De vanligaste utlösande , enligt Cleveland Clinic , är koffein , stress , alkohol , cigarettrök och kryddstark mat . Andra livsstil justeringar som hjälper till att kontrollera värmevallningar inkluderar daglig motion , träna långsamt , djupt bukandning och göra avslappningsövningar som yoga eller meditation . Med enkla åtgärder för att svalka också ge lindring . Håll luft som strömmar genom att öppna ett fönster eller med hjälp av en fläkt eller luftkonditionering , klä sig i lager så att du kan ta bort kläder när du känner en varm blixt går igång och dricka en kall dryck för att sänka kroppstemperaturen under en varm blixt .

Varning

hormonbehandling för värmevallningar har riskerna med hjärtsjukdom och bröstcancer . Kosttillskott har inga statliga regleringar och kan interagera med andra läkemedel. Den nordamerikanska Menopause Society rekommenderar samråd med en vårdgivare när beslut om behandling av värmevallningar .

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med konstterapi för barn ?

Relaterade artiklar


 • hälsomässa fitness tema idéer
 • bråck symtom hos spädbarn
 • makens övergrepp av män
 • mjäll i spädbarn
 • Hur utvecklingen av ett foster framsteg?
 • vad är effekten av baroreceptorer på andningen ?
 • de olika stadierna i barnets sinne utveckling
 • hur praktiken går grönt
 • hur män kan hålla från att ha hängande bröst
 • Vicks kall vs varm luftfuktare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com