Ada handikappramp regler

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-20
Den Americans with Disabilities Act från 1990 var en milstolpe lag som tydligt fastställda regler för att ta emot personer med funktionshinder. Handlingen utfördes i praktiken att begränsa diskriminering av funktionshindrade personer och förbättra transport, offentliga boende och telekommunikation för funktionshindrade. Som en följd av lagen är ramper för rullstolar krävs i många byggnader som skapats efter 1992.

Slope och Bredd

En rullstolsramp får ha en maximal lutning på 1:12 , men många rullstolsburna inte kan hantera en sluttning som hög . Av denna anledning är lutningen på rullstolsramp föredrog att vara från 1:16 till 1:20 . Den maximala ökningen för alla kör på en ramp är 30 inches . Varje högre av en ökning , och rullstolsburna kanske inte kan hantera lutning . Bredden på en rullstolsramp måste vara minst 36 inches .

Ramp Landing

landning av rampen skall vara plant, eller det kan orsaka rullstolsanvändare att bottna eller tippa bakåt då de försöker ta sig ombord på rampen . Landningen måste vara minst lika bred som rampen springa som leder till det, och längden ska vara minst 60 inches så att den kan passa en rullstol. Om det finns en dörr vid foten av en landning måste området framför dörren kunna tillåta att en dörr öppnas. Detta utrymme varierar från 18 inches till 54 inches, beroende på var spärren är och vilken riktning dörren öppnas.

Ledstänger

ramper som har en ökning med mer än 6 inches och som är längre än 72 inches måste ha ledstänger. Ledstänger kan ha en maximal höjd på 28 inches till toppen av en greppyta. Ledstången och väggen skall vara minst 1 1 /2 inches bort från väggen. När räcken är inte kontinuerlig, måste de nå minst 12 inches bortom toppen och botten av den del av rampen. Ledstänger skall avrundas eller återlämnas väl på sin kant.

Andra Regler

För ramper och landningar med drop-offs, det måste finnas en trottoarkant, räcke eller annat skyddande yta för att hindra användare från att glida av rampen. Dessa trottoarkanter måste vara minst 2 inches hög . Utomhus ramper måste skapas på ett sådant sätt som inte samlas vatten på sin gångytor . Om barnen är de viktigaste användarna av en byggnad , bör det finnas både vuxna och barn ledstänger närvarande . Det bör vara minst 9 inches av utrymmet mellan den vuxne och räcken barn .

Previous:nothing Next:vad är barn diabetes?

Relaterade artiklar


 • fysisk aktivitet bedömning i barn-och ungdomar
 • inkontinensprodukter för barn
 • Fördelar och risker för tårna i yoga
 • de noterade skillnaderna i mäns och kvinnors hälsa
 • information om migrän mediciner under graviditeten
 • Hårborttagningscreme under graviditeten
 • allergi taggar
 • handtvätt och bakterier
 • stadier av fysisk utveckling i den tidiga barndomen
 • första tecken på att du är gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com