Skillnaden mellan cool och varm dimma luftfuktare

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-17
Luftfuktare används för att lägga fukt i luften av olika anledningar. En av de vanligaste är att behandla och förebygga nästäppa på grund av torr luft, allergier eller en vanlig förkylning. Bärbara luftfuktare säljs i två former: kall eller varm dimma. Båda typerna av luftfuktare anses effektiva, ger det resultat att lägga fukt i luften, enligt iallergy. com

Du behöver:. .
Pulsoximeter

Metoder

En cool dimma luftfuktare använder två olika metoder för att lägga fukt i luften. En evaporativ fuktare använder en veke för att absorbera vatten och sedan blåser luften över veken att återfukta luften .Ett ultraljud kall dimma luftfuktare använder ultraljud frekvens för att omvandla vattnet samlas upp på ett membran till små vattendroppar som släpps ut i luften .en varm dimma luftfuktare fungerar som en elektrisk vattenkokare för te, med hjälp av ett värmeelement för att koka vatten och släppa de resulterande ånga i luften .

Säkerhet

Mayo Clinic anger att en varm dimma luftfuktare anses mindre säker än en cool dimma enhet . Cool dimma luftfuktare rekommenderas för användning runt barn och husdjur eftersom det inte bränna risk.varm dimma luftfuktare kan bränna med het ånga eller om någon rör vid enheten. Enheterna har också en större chans att främja tillväxten av skadliga mögel och mjöldagg om den inte används och rengöras ordentligt.

Cool Mist Unit Maintenance

Cool dimma luftfuktare bör rengöras efter varje användning. Vatten får aldrig lämnas i behållaren för mer än 24 timmar. Rengör en kall dimma luftfuktare genom att ta bort reservoaren, tömma den och låta den lufttorka. Kroppen av luftfuktare kan torkas av med en fuktig trasa med ett allrengöringsmedel eller ett blekmedel vatten blanda.

Varm dimma Unit Maintenance

varm dimma luftfuktare kräver mer tid och uppmärksamhet vid rengöring. Luftfuktaren behöver raseras och tvättas noggrant på grund av risken för mögeltillväxt. Värmeelementet bör rengöras dagligen för att minska mängden av mineral kan bilda, enligt sylvane. com.

Buller

Cool dimma luftfuktare är starkare än varm dimma enheter, eftersom de använder en fläkt för att blåser den fuktiga luften i ett rum. Den löpande fläkt i en kall dimma luftfuktare kan användas som vitt brus för att dämpa bakgrundsljud och hjälpa dig att sova .en varm dimma luftfuktare är mycket lugnare , med en mild förångning ljud likt kokande vatten .

Previous:nothing Next:utvecklingen av en 11 - veckor gamla baby

Relaterade artiklar


 • raspiga andas in spädbarn
 • Hur hjälper bifokala av att se ?
 • barn hälsomässa verksamhet
 • olika skäl en baby kan bära hjälm
 • vad som orsakar impotens hos män?
 • Hur orsaka polycystiskt ovariesyndrom sjukdom förstorade äggstockar?
 • hur du spårar sjukdomshistoria
 • familjeplanering kliniker i NYC
 • utvecklingsstadier av ett foster
 • de bästa lägena för en luftfuktare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com