Skillnaderna mellan systemisk & lungkretsloppet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-17
I grund och botten den viktigaste skillnaden mellan systemisk och lungkretsloppet är att blodcirkulationen bär blod mellan hjärtat och lungorna , och lungkretsloppet bär blod till och från resten av kroppen . Utan cirkulationssystemet avge syre och avlopp , skulle kroppen inte fungera eftersom alla organ skulle stängas .

Cirkulation

Den systemiska och lungkretsloppet systemen fungerar symbiotiskt ( tillsammans och i harmoni ) att uppnå de mest grundläggande nivå av homeostas ( ett väl avvägt system som resulterar i god fysisk och psykisk hälsa) . Det cirkulatoriska systemet som helhet bär syrerikt blod till varenda cell i kroppen . Den tar också upp restprodukter från celler och vävnader och returnerar dem till lungorna där de utvisas , och nytt syre plockas upp . Detta är en kontinuerlig krets , och är livsviktig Skadad eller minskat cirkulation kan leda till allvarliga hälsoproblem , amputation och död . Nätverket av fartyg som utgör cirkulationssystem är komplexa och intrikata , och man uppskattar att om alla dessa fartyg som början till slut de skulle ha en längd av 60. 000 miles , mer än dubbelt jordens omkrets .

lungkretsloppet

lungkretsloppet bär dåligt syresatt och avfall som innehåller blod från höger kammare ( nedre högra kammare ) i hjärtat till lungorna , där slaggprodukter filtreras ned i lungorna som ska utandad Är och syre filtreras tillbaka lungorna i blodet , som skall transporteras tillbaka , syrerika av lungkretsloppet till vänster förmak . Vänster förmak är det övre vänstra kammare i hjärtat . Det passerar syrerikt blod från lungkretsloppet genom lungartären till det systemiska cirkulationssystemet genom vänster kammare ( nere till vänster kammare ) i hjärtat .

kretsloppet

vänster kammare pumpar syresatt blod i aorta och därifrån den systemiska blodcirkulationen bär denna syrerikt blod till resten av kroppen via artärer och kapillärer i vävnader och celler. Vener i systemiska blodcirkulationen utföra deoxygenated blod och blodprodukter som innehåller slaggprodukter från celler och vävnader tillbaka till höger förmak ( övre högra kammare i hjärtat ) där blodet pumpas in i höger kammare . Blodet leds sedan tillbaka till lungkretsloppet där cykeln börjar igen .

Previous:nothing Next:Skillnaden mellan cool och varm dimma luftfuktare

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till brännande känsla i underbenet?
 • förteckning över behandlingar hormonersättning
 • steg för att genomföra en fysisk bedömning
 • stipendier för omvårdnad högskolor
 • typer av preventivmedel användas för att stoppa perioder
 • graviditet halsbränna symtom
 • hur man detox från kokain
 • Vad är några potträning problem för en 4 -årig flicka ?
 • allergi taggar
 • testosteron kontra blodtryck
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com