är vatten bäddar bra för spinal stöd ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-29
De flesta människor uppleva ryggont någon gång i sitt liv . Ryggen är en komplex struktur av kotor , inter- vertebrala skivor och ligament som håller dem samman . Senor ansluta muskler och kotor . Människor kan uppleva ryggsmärta efter en skada eller en ovanlig eller lång period med träning . Det är ganska vanligt för dem som lider av ryggsmärtor att känna viss lättnad när de ligger ner och i rörelse förvärra smärtan . Därför blir sökandet efter en bekväm säng mycket viktig

Förändring behandlingsform

Läkarnas inställning till problemet med smärta i nedre ryggen har förändrats över tiden. Under de senaste decennierna har patienterna rådas att vila på en fast madrass och ta föreskrivna smärtstillande medel tills smärtan avtagit . Nu läkare råda patienten att fortsätta med sina normala aktiviteter , men för att undvika påfrestningar på baksidan . Orsakerna till ryggont är otaliga , men den senaste tidens internationella riktlinjer rekommenderar att om "röda flaggor " förekommer , vilket indikerar en mer allvarlig bakomliggande sjukdom , bör behandlingen tämligen icke-interventionistiska . Riktlinjerna förespråkar inte någon typ av madrass framför de andra . Enligt Richard A. Staehler , vd för NeuroSpine Center of Wisconsin , någon madrass som gör det möjligt ryggvärk patienten är att sova gott och vakna smärtfri och utvilad bör användas . För vissa människor kan detta vara en vattensäng .

vattensängar

Vissa människor tycker att vatten sängar mögel runt sina kroppar och mildra eventuella rörelser, som att vrida . Andra försöker vatten sängar och hitta dem olämpliga , att faktiskt göra problemet värre . Ryggsmärtor varierar kraftigt, och vad som hjälper en lidande är till ingen nytta för en annan . Ortopediska madrass beslutsfattarna hävdar att deras madrasser är det bästa svaret för dem med ryggsmärtor . Utformningen av vatten sängar har förändrats, och skaparna nu hävdar att deras madrasser lindra ryggsmärtor . En kontrollerad studie på 1980-talet tittade på effekterna av att sova på fyra olika typer av madrass . En liten kontrollgrupp användes , och den näst mest bekväma typ enligt gruppen var vattnet sängen .

Problem med vattensängar

Vatten sängar ursprungligen var avsett att användas i rehabilitering . Men klagade människor som lider av ryggsmärtor ofta att vågrörelse när de över vände orsakat mer smärta och obehag. Utformningen av vatten sängar erbjöds inte ryggsmärtor lidande tillräckligt stöd , eftersom madrasser var ganska mjuk . Vatten bäddar , populär på 1970-talet gradvis föll i onåd . Vatten sängtillverkare reagerade mot detta genom att ändra sina konstruktioner.

nya mönster

Användare kan toppen på vatten i madrasser . Vattnet har nu lagrats i vinyl rör i madrassen. Påfyllning av vatten till en högsta nivå gör sängen fastare och mer stödjande. Den person justera vattennivåerna kan även variera båda sidorna av madrassen, om två personer med olika behov delar sängen. Detta gör att ryggsmärtor lidande kontroll över det stöd han får medan du sover. Modern vatten madrasser har också en uppvärmning anläggning, och de flesta tycker att värme lindrar smärta.

Personliga val

Den person som lider av ryggsmärtor nu kan överväga alternativet med en vattensäng som ett realistiskt val, på grund av den förbättrade design. Folk brukade klaga på vågen effekt, men den moderna vattensäng är waveless. Möjligheten att lägga till och reglera värmen har också lagt till en ny dimension. Men bara den som upplever ryggsmärta kan verkligen göra valet. Det enda sättet hon kan nå ett välgrundat beslut är att fråga henne läkares råd och fråga alltid om hon kan ha sängen under en försöksperiod.

Previous:nothing Next:graviditet försäkring i Indien

Relaterade artiklar


 • vad som är normalt maxvikt på män ?
 • äldres säkerhet i hemmet
 • vad är syftet med mellanörat ?
 • vad är orsakerna till heta öron ?
 • Vad är Kid ’s hjälptelefon ?
 • sjukdomar finns med nyfödda
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • sötmandelolja & graviditet
 • hur du gör din egen släktträd på datorn
 • vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com