Vad är nackdelarna av sjukhem ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-29
som fattar beslutet att sätta en kär på ett äldreboende är tufft . Det finns många fördelar med att göra det , men familjemedlemmar ofta känna skuld om det . Ofta är det beslut som fattats när andra möjligheter är uttömda eftersom det finns vissa tydliga nackdelar . Gjort en del forskning om specifika hem och väga för-och nackdelar kommer att hjälpa dig fatta ett välgrundat beslut .

Kostnad

Vårdhem är ganska dyra . Den genomsnittliga årliga kostnaden för ett vårdhem rum är omkring $ 50,000 men varierar beroende på geografiskt område och vilken typ av vård finns. De flesta seniorer har inte råd med detta om de inte har betydande medel avsatta för pensions-eller om de har långsiktig vård försäkring, vilket också är dyrt. Familjen kämpar i allmänhet att betala för kostnader vårdhem också. Medicaid kan betala för omsorg men endast i en av regeringen godkänd anläggning.

Bristande självständighet

Vissa seniorer är relativt aktiva människor och umgås, spela spel och vara utanför. När de blir begränsade i sin förmåga att utföra dagliga livets får ett vårdhem vara den sista plats de vill gå. Många vårdhem erbjuder aktiviteter och möjligheter till socialisering, men ofta måste seniorer följa ett schema som tar bort en del av sin frihet och oberoende. Dessutom typ av verksamhet personen vill göra kanske inte är tillgängliga.

Ensamhet

En vuxen in i ett äldreboende kan uppleva en känsla av ensamhet. Det stör rutiner och tar den person ifrån henne normal erfarenheter med människor runt henne. Medan vårdhem uppmuntra vänskap mellan invånarna, ibland de högre inte stöter bort det med någon och ensamhet sätter in vänner och familj kan inte besöka så ofta som senior skulle vilja, vilket gör honom känna bortkopplad från dem han bryr sig om. Även när de delar rum, inte invånarna inte nödvändigtvis känner en obligation. Trots vara omgiven av människor, som bor i ett äldreboende kan känna sig ensam.

Previous:nothing Next:Biosil biverkningar

Relaterade artiklar


 • vad är milda influensaliknande symptom?
 • vad är en naturlig konsument ?
 • hur praktiken går grönt
 • hypothyroid mul smärta
 • hCG-hormon och stress
 • grundläggande lyssnande & rådgivning färdigheter
 • fysisk utveckling : 6-12 år
 • Vilka är riskerna med GMO?
 • tecken och symtom på hushållens mögel exponering
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com