Varför är det viktigt att senor inte stretchar ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-15
Den roll som en sena innebär ansluter muskler till ben . Det är viktigt att dessa strukturer inte sträcka eftersom skelettet anpassningar skulle vara i fara . Utan företaget fastsättning av en sena i ett ben , skulle lederna inte flytta . Den kontraktion och böjningar av muskeln utan fast senan kvarstad skulle orsaka benen att förskjuta från lederna i vårt skelett

Vad är en sena . ?

Senor fäster muskler till ben . De förekommer främst i våra leder . Senan fibrer är gjorda av kollagen , men de är inte elastiska som muskelvävnad . Människan har förmåga att sträcka där senorna lägg in i muskelfibrerna , inte i senan själva vävnaderna . Senor river loss och bli inflammerad . Det är viktigt att senor inte sträcka eftersom dessa vävnader stödja skelett anpassning och rörelseomfång i lederna .

Anpassning

Skelettet absorberar chock som människor rör sig. Senor överföra kraft stöt från rörelsen och ger stabilitet . Senor arbete att anpassa lederna i skelettet , medan muskler och ben ankare och stretch under rörelse . Är det viktigt att senorna inte sträcka under förflyttning av ben och muskler eftersom varje vridning , eller avlossning av senor skulle vara oerhört smärtsamt.

Problem

Tendinit är en inflammerad sena . Detta är ett problem som uppstår i senor från överanvändning eller repetitiva rörelser . Även om det föreslås att du sträcka för att lindra tendinit , är verkligheten den att senan själv inte kommer att sträcka . Det är insättningspunkten i muskelfiberstrukturen att du kan sträcka för att lindra inflammationen. Förstå funktionen av senan och anpassningen i den inflammerade gemensamma vävnader kommer att avgöra den bästa stretch för tendinit.

Förebyggande

Det är möjligt att riva eller lossa en sena. Det är inte lätt att reparera och kan kräva operation. Håll dina muskler flexibel och använda rätt teknik när du utför repetitiva rörelser för att förhindra skador på senor. En lossnat eller slitits senor är ett allvarligt tillstånd som kräver medicinsk behandling.

Begränsningar

Läs mer om hur anatomin i ert gemensamma drag i syfte att förhindra ytterligare skada för din skadade senor. I vissa fall kan läkarna behöver för att ersätta skadade senor. Det är viktigt att läkaren hittar rätt match i storlek och form för en sena ersättare. Funktionen av senan som stabilisator krävs att ben och muskler reparation långsamt. Rörelser medan läkningen kan vara begränsad både från operation och tendinit.

Previous:nothing Next:hälsorisker att frysa in livsmedel i plast

Relaterade artiklar


 • tecken på ett missfall utan blödning
 • läkemedel som inte är friska för kvinnor under graviditeten
 • hur man rengör kran luftfuktare
 • hur du tar bort löss med olivolja
 • vad som orsakar erektil dysfunktion hos män?
 • vårdar en out-of - state äldre förälder
 • hur du tar bort stela gas permeabla linser
 • tecken att berätta om du är gravid
 • enklaste sättet att bli av med möss
 • behandling för missbruk mellan makar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com