Vilka är funktionerna på en para sköldkörtel ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-30
Den bisköldkörteln består av fyra små körtlar som sitter på sköldkörteln . Deras primära funktion är att balansera kalcium i blodet som är avgörande för att korrekt funktion i hjärnan , muskulös och nervsystemet i kroppen . Om du av någon anledning bisköldkörtlarna avlägsnas eller upphör att fungera korrekt är omedelbar medicinsk åtgärd som krävs för att hålla kroppen från att absorbera höga nivåer av kalcium och potentiellt orsaka permanenta skador eller döden.

Bildskärmar kalciumhalt i blodet

Den primära funktion bisköldkörteln är att övervaka kalciumhalt i blodet . Den bisköldkörteln är en särskilt vaskulär körtel-vilket betyder att det får en mycket högre grad av blodflöde än andra delar av kroppen . Detta i sin tur hjälper bisköldkörtlarna övervaka kalciumhalt i blodet . Varje person har en unik nivå av kalcium i blodet som faller mellan 8,8 och 10,2 mg kalcium per deciliter blod , enligt Norman Parathormon Center . Detta nummer kan bestämmas genom ett blodprov kalcium test . Ditt unika nummer bör förbli konstant . Om det varierar med mer än 0,1-0,3 mg /dl från ett test för att nästa betyder det att det kan finnas ett problem med bisköldkörtlarna .

Skapande och utsöndring av parathormon

bisköldkörtel skapar och utsöndrar parathormon ( PTH ) i blodet att öka kalciumhalt i blodet . När bisköldkörtlarna upptäcker en minskning av kalcium i blodet , utsöndrar det PTH , vilket innebär att kroppen att öka nedbrytningen av ben för kalcium som sedan släpps ut i blodomloppet . Detta är inte nödvändigtvis dåligt , för när kalciumhalt i blodet får för hög (till exempel efter intag av en hög kalcium måltid eller dryck ) PTH- nivåer minskade till möjliggöra ny mineralisering av kalcium till skelettet . Detta blir bara ett problem om det inte finns tillräckligt med kalcium som tillhandahålls av en persons kost , vilket leder till mer kalcium tas från benen . I förlängningen skulle kunna leda till osteopeni och osteoporos .

Förebyggande av besvär kopplade till Blood-Calcium obalans

Genom att minska PTH- nivåer , ger bisköldkörtlar för den nya mineraliseringen av kalcium i skelettet , som hindrar blodet kalcium från att komma till hög . Om en tumör börjar växa på bisköldkörtel, eller om sköldkörteln tas bort ( och därför parathormon med på det ) då detta blod kalcium övervakningssystem kommer inte längre fungerar. Låga nivåer av kalcium förhindrar korrekt funktion i hjärnan , muskulös och nervsystemet . Höga halter av kalcium kan orsaka hjärt problem , leverskador , njurskador och stenar , stroke och benskörhet . Några av dessa problem kan vara dödlig .

Previous:nothing Next:verktyg säkerhet för barn

Relaterade artiklar


 • effekterna av koffein på foster
 • möjliga tecken på graviditet
 • sjukvårdsförmåner för fattigdomsrelaterade nivå ensamstående förälder
 • Hur man väljer en sjukförsäkring avdragsgill
 • biverkningar av Tylenol Förkylning och influensa mössor gel
 • lägre sternum smärta
 • hjärt- eko ultraljud
 • Vilka är fördelarna med mentholatum ?
 • bensvaghet & Parkinsons sjukdom
 • Moderskapsförsäkringen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com