effekten av vätejoner på cellväggarna

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-21
Cellväggar spela en viktig roll i att flytta näringsämnen material i cellerna och flytta avfall ut. För att göra detta, pumpar och kanaler längs väggarna cellmembranet arbeta tillsammans för att inrikta sig på specifika material för transport. Vätejoner bidra till att upprätthålla den elektriska balansen som gör att cellen strukturer för att kommunicera och fungera

Du behöver:.
Blodtrycksmanschett
. Stetoskop.
Automatiserad blodtryck enhet (tillval).

cellmembran

ett cellmembran är utformad för att ge struktur för cellens inre och samtidigt behålla en genomsläpplig yta som gör att material att gå igenom den. Enligt Science Gateway hänvisning webbplats, proteinstrukturer inbäddad längs membranet väggar fungerar som grindvakter som förhindrar att oönskade material. Dessa strukturer är gjorda av feta material, så vattenlösligt material kräver stöd för att passera. Vätejoner till sin natur är vattenlösligt så speciellt utformad proteinmolekyler fungera som transport-kanaler.

Elektriska Gradient

Cellvägg verksamhet bygger på en viss elektrisk gradient eller balans, för cell signal processer att fungera normalt. Enligt biologi Reference resurs webbplats, jonkanaler arbetar för att behålla denna balans. De material som ansvarar för att upprätthålla denna balans ingår kalium, kalcium, natrium, klorid och vätejoner. Ion material bär naturligtvis en elektrisk laddning, eftersom de är saknar en eller flera elektroner. I själva verket, de avgifter som de bär ändra övertoningar cellväggen när en jon passerar genom det.

Ion Strömmar

Som vätejoner flyttar över cellväggar kan vissa bestämmelser påskynda eller fördröja den takt som de passerar. Enligt biologi hänvisning webbplats , kan joner strömma fritt över ett membran när vankas låg koncentration av dem på andra sidan . Denna process arbetar efter en koncentrationsgradient där materialet naturligtvis flytta från ett område med hög koncentration till ett område med låg koncentration . Detta kallas för en passiv transport mekanism . Ion flöde kan också flytta i en långsammare takt om höga positiva laddningar redan finns på andra sidan av väggen . I detta fall får extra energi att behövas för att flytta vätejoner mot det naturliga flödet .

energibärare

I de fall där koncentrationsgradienter arbete mot vätejoner in i en cell på väggen, hjälper en aktiv transport mekanism dessa joner genom, enligt Colorado State University. Detta kan ske genom ATP hydrolys processer, där energi frigörs från ATP används för transport vätejoner genom membranet väggen. Dessa transportörer i form av proteinmolekyler som kallas ATPases. ATPases kan också bistå vid utförandet natrium, kalium och kalciumjoner genom också. . Dessa material förs in i cellen för att bistå med processer cellernas ämnesomsättning

pH-balans

Enligt universitetet i Sydney, vätejoner spelar en viktig roll i att upprätthålla pH-nivåer i blodet och inne i cellerna, pH-nivåer hänvisa till surhetsgrad kontra alkalinitet i blodet. Njurarna reglerar blod pH genom att upprätthålla vissa nivåer av natrium och klorid joner i blodet. När pH-värdet blir för sur, njurarna bort kloridjoner, vilket ökar i blodet basiskt. När detta händer , nivån av vätejoner också minskar, vilket minskar mängden som är tillgänglig för cell membran transport .

Previous:nothing Next:pediatriska lymfadenit

Relaterade artiklar


 • ascomycota livscykel
 • PMU och klimakteriet
 • källaröversvämning & nivåer av radon
 • minnesförlust retention hos barn
 • Vad är familjens hälsa plus inkomster krav ?
 • hur man gör stress bollar med ballonger & mjöl
 • tillämpning och användningar av kollagen
 • Ada handikappramp regler
 • om låg kostnad sjukförsäkring i Kalifornien
 • nackskador från bilolycka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com