epidemiologi av trötthet i bröstcancerbehandling

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-22
Trötthet är en av de viktigaste klagomål och frågor om kvinnor som genomgått operation för bröstcancer och kemoterapi. Ann Berger, PhD, professor i omvårdnad vid UNMC College of Nursing, har genomfört flera studier om trötthet hos patienter med cancer och drar slutsatsen att bröstcancerpatienter inte alltid gå in kemoterapi i bästa form. Detta ökar risken att drabbas av försvagande trötthet under pågående kemoterapi såväl som efteråt. Om en kvinna är förbrukad när hon börjar kemoterapi, är det kommer bara att bli värre.

Att hindra Recovery

När en cancer patienten lider av ihållande trötthet eller utmattning det är smärtsamt för patienten och kan hindra hennes tillfrisknande . Hos cancerpatienter , omfattar trötthet en känsla av oro , ingen lust att umgås eller arbeta , smärta , dålig prestanda och minimal fysisk aktivitet samt störningar sömn .

Expert Insight

Den studie som Dr Berger och hennes team genomfördes 2003 gjordes för att bestämma hur man kan minska trötthet hos patienter under kemoterapi i ett försök att förhindra det som kan bli kronisk trötthet efter behandling . Studien har finansierats av National Institute of Nursing Research, som är en del av National Institutes of Health.

Möjligheternas fönster

Ingripa mellan bröstcancer kirurgi och innan cytostatikabehandling påbörjas är den bästa åtgärden, enligt Dr Berger. Om en kvinna sover dåligt och har blivit inaktiv efter operationer Detta bidrar till trötthet som kommer att förvärras under och efter cellgifterna. Det finns vanligtvis tre till fyra veckors gyllene tillfälle mellan operation och början av kemo, och detta är den tid som måste behandlas av det medicinska samfundet.

Inaktivitet

I det förflutna var kvinnor rekommenderas att vila efter bröstcanceroperation. Dr Berger påpekar att inaktivitet bidrar till trötthet och rekommenderar att kvinnor vila ett par dagar efter operationen och sedan försöker att bli aktiva, eftersom högre nivåer av inaktivitet korrelera med högre nivåer av trötthet.

Funktioner

Trötthet ökar betydligt efter en bröstcancer patient börjar kemoterapi utan byxor bort något när behandlingen är avslutad. Cancerrelaterad trötthet är inte som normal trötthet eftersom det innebär psykiska, fysiska och känslomässiga frågor som är långt mer allvarliga och varaktiga än vad icke-cancerpatienter upplever, enligt Journal of Clinical Oncology. Psykisk påfrestning kan bidra till trötthet också. Den psykologiska stress smalna vanligtvis bort med tiden men den trötthet tenderar att vara konstant .

Korrelationer

Trötthet hos patienter med cancer inte verkar vara associerade med menopausala statusen eller hemoglobinnivån men det korrelerar med muskel-och ledvärk samt som med patientens psykiska hälsotillstånd , noterar Journal of Clinical Oncology .

Previous:nothing Next:effekten av vätejoner på cellväggarna

Relaterade artiklar


 • hur en baby former i livmodern
 • bostadshus behandling av epilepsi hos barn
 • om blödning efter abort
 • hur du spårar sjukdomshistoria
 • spädbarn ryggrad utveckling
 • är Nalgene säkert ?
 • Hur röka gräs effekt graviditet?
 • kristaller i spädbarnsurin
 • sanningen om engångsblöjor
 • hur man talar till äldre föräldrar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com