epifysplattor i barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-11
En epifysplattan är ett område av växande vävnad ligger nära slutet av de långa benen i kroppen . Dessa ben inkluderar fingrarna , underarm ( radie ) och lägre ben ben ( skenben och vadben ) . När du är född , den epifysplattor faktiskt brosk , som är en mjuk , seg material . När du växer , tallrikar Brosk i tillväxten långsamt hårdnar till vanliga ben

Skelett Löptid

Skelett löptid anses vara den punkt när epifysplattor helt nära , eller hårdna . Pojkar och flickor nå social och emotionell mognad i olika takt, och de även når skelett mognad i olika takt. Pojkar brukar nå skelett mognad mellan 16 och 17 år gamla, och flickorna typiskt nå skelett mognad mellan 14 och 15 år gamla.

Brott

Innan nå skelett mognad, tillväxt plattorna är mottagliga för epifysplattan frakturer på grund av att epifysplattor är mer sårbara än ben, muskler och senor. Ungefär en fjärdedel av alla frakturer hos barn epifysplattan frakturer, enligt American Academy of ortopediska kirurger. Epifysplattan frakturer klassificeras enligt graden av skada på tillväxt plattan. Ett gemensamt klassificeringssystem som används av ortopeder är Salter-Harris system. Behandling av epifysplattan frakturer beror på typen och svårighetsgraden av brottet, men det ofta omfattar rösterna immobilisering och ibland kirurgi.

Benmognad Study

Ett test som kallas ett ben ålder studie kan bestämma nivån på skelettet mognad. En läkare kan rekommendera ett ben ålder studie (kallas ibland ett ben ålder test, utvärdering eller röntgen) som ett sätt att diagnostisera villkor som hämmar eller accelerera tillväxten. Göra ett ben ålder studie innebär att få röntgen av vänster hand och sedan mäta storleken på både ben och plåtar tillväxt.

Sjukdomar

Det finns flera sjukdomar som kan påverka tillväxten plattorna. Till exempel förekommer panner's sjukdom, som påverkar tillväxten plattan i armbågen, då utvecklingen avbryts på grund av ben i armbågen inte får tillräckligt med blodtillförsel. Sever sjukdom är inflammation i tillväxten plattan i hälen. Och Osgood-Schlatter sjukdom är inflammation i ben, brosk och senor på toppen av Underarmsbenet.

Motion

Det är en missuppfattning att styrketräning och andra sporter utbildning kan hämma ett barns tillväxt eftersom den skadar epifysplattor genom repetition, stress och ovanlig rörelse. Aktuella studier och praktik har visat att när den görs rätt, motstånd och idrottsträning vara säkra och effektiva för barn.

Previous:nothing Next:steg för att genomföra en fysisk bedömning

Relaterade artiklar


 • ADHD-symtom i fyra-åringar
 • orto tri - cyclen information
 • målarbete tips för att lyckas
 • graviditet halsbränna symtom
 • enklaste sättet att bli av med möss
 • hur man hittar sköt poster för texas barn
 • tecken på en hjärtinfarkt för kvinnor
 • polycytemia höftproblem
 • tecknar en bebis är på väg
 • tidig barns språkutveckling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com