faror om mikrovågsugnar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-02
Rykten om farorna med mikrovågsugnar har flutit runt ända sedan de nu standard köksmaskiner dök upp på hyllorna på 1970-talet . Vissa hävdar att mikrad mat orsakar allt från hjärnskador till impotens . Andra hävdar att mikrovågor kontrollerar våra sinnen . Det finns få bevis för att backa upp dessa typer av rykten , dock , och sanningen är FDA följer standarder mikrovågsugn noga för att säkerställa deras säkerhet för konsumenterna. Fortfarande finns det ett antal verkliga farorna om mikrovågor som du bör vara medveten om .

Överhettningssäkring

Överhettning uppstår när en vätska värms upp snabbt till en högre temperatur än sin kokpunkt . Detta är en verklig fara om mikrovågsugnar , eftersom det kan orsaka allvarliga brännskador i ansiktet och händerna . När en mikrad flytande superheats , behöver det inte dags att släppa den ånga som produceras genom kokning och blir mycket instabil . När du stör vätskan på något sätt , röra det eller lägga snabbkaffe , till exempel , kan av utsläpp i vätskeform plötsligt ångan och orsaka spill av brännande het vätska . Om du någonsin haft en kopp vätska plötsligt exploderar på dig vid att tas bort från en mikrovågsugn var detta troligen ett resultat av överhettning .

elektrisk urladdning

Har du någonsin misstag placerat en metallföremål som ett gaffel eller mat behållare i mikrovågsugn ? Resultatet är elektrisk urladdning . Metall leder värme , och när det är kokt i mikron , kan det ge farliga elektriska gnistor . Metal resonans med mikrovågor produceras av ugnen , vilket resulterar i hög spänning elektriska strömmar . Du kommer att märka ljusblixtar och ibland krasande ljud. Detta är mycket allvarlig brandrisk, eftersom ugnen kan överhettas och fatta eld. Om branden når vägguttaget, kan resultaten vara förödande. Placera aldrig något metallföremål i mikron, inte ens den minsta bit av metall som handtaget på en avhämtning låda.

Strålningsexponering

Även om det är nog en bra idé att följa mammas råd om att inte stå framför mikrovågsugnen när den är matlagning, din risk att få cancer på detta sätt är försumbar. Det beror på FDA ställer strikta krav på hur mycket strålning som kan frigöras genom mikrovågor som säljs i USA. En väl fungerande mikrovågsugn befriar inte tillräckligt strålning för att orsaka någon fysisk skada, inte heller maten tillagas i en mikrovågsugn anses radioaktivt. Men om din mikrovågsugn är särskilt gammal eller skadad, finns det en chans att skadliga vågor sipprar ut under tillagningen. Dessa vågor är osannolikt att orsaka cancer, men de kan bränna huden om du kommer för nära. Om du misstänker att så är fallet, med alla medel få din maskin checkat ut eller köpa en ny.

Previous:nothing Next:kirurgiskt ingrepp för entropion hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur man skyddar öronen när du simmar
 • utvecklingsmässiga checklista för spädbarn med nedsatt syn
 • telejourer för graviditet frågor
 • BENHINNEINFLAMMATION & osteomyelit
 • tidigare tecken på graviditet
 • Fakta om hand saniterare
 • väsentliga frågor för hälsa
 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • skalle utveckling i mänskliga manliga
 • Vatten & öroninfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com