förteckning av fisk hög kvicksilver

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-09
Kvicksilver är ett grundämne som finns i industriell förorening som samlas i floder, sjöar och hav, där det förvandlas till metylkvicksilver. . Fisk smälta då metylkvicksilver när de äter och den kemiska bygger upp i kroppen över tiden. Konsumerar fisk med höga halter metylkvicksilver är farligt och kan leda till allvarliga komplikationer, särskilt för små barn och gravida kvinnor. EPA anges fyra fiskarter med hög metylkvicksilver koncentrationer och avråder från att äta dem.

Kungsmakrill

Kungen makrill är en medelstor fisk vanligen väger mellan fem och trettio pounds. Det finns i subtropiska Atlanten. Fisken är viktigt i både fritids-och yrkesfiske industrier, särskilt i Mexikanska golfen. Känd för sin blixtens hastighet och uthållighet är kung makrill en favorit bland sportfiskare. I genomsnitt makrill innehåller en kvicksilverkoncentration 0,730 ppm (parts per million).

Shark

i vatten som över hela världen, hajar är några av de största rovdjur och asätare i havet. Eftersom de är i toppen av näringskedjan, konsumerar en mängd olika fiskar och andra marina livet, och kan leva i över 50 år, hajar ofta innehåller höga halter av metylkvicksilver i sina kroppar. Hajar har vanligtvis den högsta kvicksilverhalten i någon fisk i havet och du bör därför undvika att äta dem. I genomsnitt haj innehåller en kvicksilverkoncentration 0,988 ppm.

Svärdfisk

Svärdfisk är mycket populär och spridda över hela Nordamerika. Fritidsfisket efter svärdfisk och marlin är också enormt populär, särskilt i Gulfstaterna. De flesta svärdfisk säljs dessa dagar övervakas noga för att se till metylkvicksilver nivåer håller sig under de 1,0 ppm åtgärdsnivån , men svärdfisk fortfarande vara farlig för barn och gravida kvinnor . Experter avråder från att äta de inre organen av svärdfisk och rekommendera matlagning metoder som att baka eller grillning så att fett kan rinna av .

tegelabborre

tegelabborre finns i djupt, kallt vatten längs kontinentalsockeln och har en mild smak jämförs ofta med pilgrimsmusslor eller hummer . Enligt FDA , tegelabborre fångats i Mexikanska golfen innehåller i genomsnitt mer metylkvicksilver än någon annan fiskarter , runt 1 . 450 ppm. Medan många tegelabborre fångats någon annanstans innehåller betydligt mindre metylkvicksilver, varnar FDA mot att äta tegelabborre om du är gravid eller under 15 år.

Previous:nothing Next:äldres säkerhet i hemmet





Relaterade artiklar


 • Hur får man en bebis som används för att nappen
 • leksakers säkerhet frågor
 • lägre sternum smärta
 • vad som orsakar impotens hos män?
 • kan ett Pap-test orsaka smärta & blödningar?
 • hur man kan bli av trä möss
 • vad är orsakerna till huvudvärk & spasmer tunga?
 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • viktiga organ med anknytning till muskelsystemet
 • tecken på för tidig förlossning




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com