göra mikrovågsugnar skada mat ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-12
Som med mycket uppfinningar, hände mikrovågsugnen nästan av en slump. Runt 1946 Dr Percy Spencer var att bedriva forskning på radar och testa en ny sugrör kallas magnetron. Under provningen, märkte han att en chokladkaka i fickan hade smält. Förbryllad, satte han popcorn kärnor nära tuben och tittade på när de värms upp och dök. Mikrovågsugnar är en del av vardagen, med några 46. 150 tusen säljs i 62 undersökta ekonomier under 2003

Du behöver:. .
Pulsoximeter

Mikrovågor

Mikrovågor är extremt hög frekvens radiovågor och kan reflekteras, överförs eller absorberas av allt i sin väg. Som förklaras av det brittiska Portable Appliance Testing (PAT) organisering, metaller reflekterar mikrovågor, glas-och plastmaterial är delvis öppna och mikrovågor igenom. Allt som innehåller fukt som mat (och faktiskt människor) kommer att absorbera mikrovågor.

MIKROVÅGSMATLAGNING

David E. Hintenlang, docent radiologiska eller nukleära teknik vid University of Florida i Gainesville, förklarar att mikrovågsugnar kock eftersom den energi som absorberas orsakerna vattenmolekyler i maten att vibrera. Det är friktionen mellan molekylerna som resulterar i värmeproduktionen.

Näringsämnen

Men en Maten är tillagad , kommer vissa vitaminer förloras eller försämras , och ju längre exponering för värme desto större förlust . Vitaminer B, C och folsyra är värme särskilt känsliga . Som tillagning i mikrovågsugn är kort , är vitamin förlust allmänhet små jämfört med kokning . Citerad i New York Times har forskare vid Cornell University att nästan alla folat i spenat behölls när den tillagas i mikrovågsugnen , jämfört med en förlust på 77 procent när kokta .

Fördelar

Matlagning grönsaker konventionellt resulterar i en förlust av näringsämnen i kokvattnet . Ett exempel är broccoli , som förlorar gluosinolate , en svavelhaltiga föreningar som kan ha anti-cancer egenskaper . Forskare vid Cornell funnit att bacon tillagas i mikrovågsugn hade lägre halter av skadliga nitrosaminer än några som hade konventionellt tillagade .

livsmedelssäkerhet

kalla fläckar kan uppstå när mikrovågsvärmning , rörde inte maten och roteras genom tillagningen . Om maten inte är tillräckligt genomstekt kan bakterier överleva och föröka sig , vilket leder till möjligheten av matförgiftning . Det är viktigt att följa matlagning instruktionerna på livsmedelsförpackningar .

Överväganden

Mikrovågorna genereras endast existerar när strömmen är på . Stäng av ugnen och produktion upphör . Mikrovågor stannar inte kvar i maten och kan inte göra maten radioaktiva . Om en mikrovågsugn är skadad , rekommenderar PAT inte använda den förrän en erfaren tekniker har kontrolleras för läckage och förklarade ugnen säker att använda.

Previous:nothing Next:Psykologi och äktenskapsrådgivning

Relaterade artiklar


 • hur ta reda på snabbt & fort om jag är gravid
 • nerver inblandade med foten smärta
 • akne neonatorum behandling
 • intressanta fakta om flerbarnsfödsel
 • barns kreativa rörelseaktiviteter
 • olika skäl en baby kan bära hjälm
 • om schip regeringen sjukförsäkring för barn
 • hur man kan bli av tuffa akne
 • tecken på för mycket östrogen
 • Hur uppstår ett abdominellt graviditeten ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com