hälsorisker att frysa in livsmedel i plast

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-15
finns många myter och rykten om farorna med att använda plast i frysen eller i mikrovågsugn . E-postmeddelanden och rapporter TV om plast orsakar cancer har skapat en utbredd uppfattning att frysa in livsmedel i plast kan leda till skadliga biverkningar. De stora kemiska ord kastas runt i dessa rapporter är bisfenol A , dioxiner och ftalater . Enligt Johns Hopkins University , dessa kemikalier sannolikt inte kan orsaka någon skada vid frysning mat av plast.

Bisfenol A (BPA)

Bisfenol A (BPA) är en kemikalie som används i plast, vanligen i returbehållare som polykarbonat vattenflaskor. Det finns en viss oro att kemikalien har effekterna på beteende, prostatakörteln och hjärna hos foster, spädbarn och barn. Denna oro, enligt National Institute of Environmental Health Sciences, är mycket mindre för äldre barn och vuxna som de kemiska verkar ha liten effekt efter den tidiga barndomen. Normalt sker frisättningen av denna kemikalie från uppvärmning, inte från att frysa, men om det finns oro över användningen av plast för ditt spädbarn eller barn, använda glas eller metall istället.

Dioxiner

Dioxiner är en kemisk förening som bildas av förbränning av fossila bränslen, bränder och vulkanutbrott. Det är en urban legend som spreds i början av 2000-talet om frysning av plastbehållare med vatten i dem släppa dioxiner i livsmedel eller vatten som finns inom. Konsumenterna var rädda eftersom dioxin är en kemikalie som kan orsaka cancer och fertilitetsproblem. Dr Lynn Goldman vid Johns Hopkins University debunks detta påstående som en myt som säger att det inte finns några dioxiner i plast och att även om det fanns, frysning av plast skulle hindra den kemikalie från diffuserande lika lätt.

Ftalater

Dessa kemikalier tillsätts polyvinylklorid ( PVC) och de brukade vara en del av bröstvårtor nappflaska . Denna kemikalie kan fungera som ett hormon som stör människors hälsa och djur. Plastfolie och vissa plast behållare som används för att bestå av PVC och ftalater , men de flesta av dessa har ersatts i Förenta staterna av en polyeten med låg densitet (LDPE ) utan ftalater . Det sätt dessa kemikalier skulle överföra om de fortfarande var i en container skulle ske genom mikrovågsugnen och inte frysa . Det är av denna anledning som det borde finnas lite oroa sig för dessa kemikalier sipprar in frusen mat av plast.

Previous:nothing Next:varför har jag en brännande känsla i benen under natten ?

Relaterade artiklar


 • Effekten av teratogener på ett foster
 • medicinska orsaker svullna ögon hos spädbarn
 • hur ta reda på snabbt & fort om jag är gravid
 • syre och vatten förmåner
 • nattljus och sömn
 • hur man byter ett batteri i en taylor litium skala
 • vad är orsakerna till utvecklingsförsening ?
 • hur man kan öka finmotorik
 • hur är alkoholism ärftligt?
 • mjäll i spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com