information om knölar på bröstet med blod i dem

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-24
Klumpar på ytan av bröstet är relativt vanliga . Lyckligtvis , identifierar National Health Service ( NHS ) i England att upp till 85 procent av knölar på bröstet är godartade . En klump fylld med blod kan tyckas vara ett bekymmer , men i flesta fall orsaken till detta är inte seriöst

Orsaker

Hormonella förändringar är den vanligaste orsaken till knölar på ytan av bröstet . Detta hänvisar ofta till menstruation , men hormonella förändringar under graviditet och amning kan också orsaka klumpar . Klumpar kan också bero på skador som orsakas av amning , och i mycket sällsynta fall , cancer .

blodblåsa

Om knöl på bröstet liknar en vätskefylld bubbla på huden kan det vara ett blodprov blister . Detta inträffar när blodkärlen precis under huden är skadad, vilket medför att blodet kan flöda mellan två lager av hud och bildar en blåsa . Om klump är en blåsa , försök inte att explodera , eftersom det bör avlopp och läka på egen hand . Som en blodblåsa på bröst kommer sannolikt ha orsakats av sig en behå , försök att inte bära en behå tills det läker . Om detta inte är möjligt , undvika behå som orsakade blistern tills det läker .

Cysta

En cysta är ett engångsbelopp som är fylld med vätska , ibland blod . Cystor är oftast godartade klumpar , och enligt NHS , är vanligast hos premenopausala kvinnor i åldrarna 40 och 45 och kvinnor som tar hormonersättningsterapi . Cystor är oftast orsakad av ett igensatt körtel eller en infektion och kan uppstå i bröstet eller på huden . Generellt kan en cysta bli lanced och dräneras .

tumör

Om du har en knöl i bröstet och upplever blodiga flytningar från bröstvårtan , kan du ha en cysta . I sällsynta fall kan en blod-fyllda knöl i bröstet kan orsakas av en tumör . En icke-cancersvulst på mjölkgångarna kan orsaka blodiga flytningar . Enligt Merck Medicinska bibliotek på nätet , är mindre än 10 procent av fallen orsakas av cancer . Bröstcancer kan vara livshotande och omedelbar behandling rekommenderas .

Överväganden

När en klump finns i bröstet , det finns alltid en chans för cancer . På grund av detta , bör du alltid konsultera en läkare så snart som möjligt efter att du hittar en knöl . Det är mycket ovanligt att en blodfyllda knöl på ytan av bröstet kommer vara cancer, men en sådan klump bör ändå kontrolleras av en läkare.

Previous:nothing Next:potträning för äldre barn med Aspergers

Relaterade artiklar


 • Medicaid stödberättigande nivåer
 • Varför orsakar surt reflux hosta ?
 • Vilka är farorna med acidos ?
 • överaktiv blåsa hos barn
 • hur man ska behandla kalkavlagringar
 • medicinska orsaker svullna ögon hos spädbarn
 • det bästa sättet att använda en bastu
 • Vilka är de behandlingar av kräkningar i ett barn ?
 • kroppsdel fakta
 • utveckling i ett 17-månader gammal baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com