klimakteriet med en äggstock

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-16
Det finns tillfällen när en kvinna kommer att finna sig i behovet av att ha en äggstock bort. Detta avlägsnande kan orsakas av cancertumörer i äggstockarna och andra medicinska komplikationer. Frågan många kvinnor frågar efter äggstockarna tas bort är "Vad händer nu?" En kvinna kan komma särskilt oroad när klimakteriet börjar ställa in

Du behöver:.
Pulsoximeter

borttagning

Det första en kvinna måste komma ihåg är att ingenting förändras när äggstockarna är initialt bort. Din kropp kommer ändå skapa samma mängd östrogen och progesteron. Du behöver inte heller oroa dig för din kropp in i klimakteriet tidigare än väntat. Varje kvinna föds med mer än en livstid värde av ägg i en enda äggstock.

Ändringar

Den enda skillnaden mellan en kvinna med en äggstock och en kvinna med båda äggstockarna är att kvinnan med en äggstock kan gå igenom klimakteriet tidigare. Enligt Dr Peter Kenemans på OBGYYN. net, "Early borttagning av en äggstock eller en väsentlig del av en funktionell äggstockar (t ex av en stor kil resektion) kan provocera klimakteriet genom att minska den faktiska mängden folliklar fortfarande närvarande. "Du fortfarande fortfarande upplever samma symptom, men det finns ingen annan dramatisk förändring.

Tidsplan

De flesta kvinnor går igenom klimakteriet runt 50-årsåldern. Detta är den genomsnittliga åldern hos kvinnor att uppleva denna förändring, men Det finns ingen det bestämda ålder för alla kvinnor.

support

En kvinna kan ofta vara rädd för klimakteriet inträffar och förändra henne. En kvinna med en äggstock kan vara ännu mer livrädd för de förändringar som kan hända. Detta är där en stödgrupp kan komma till hands. Detta stödgrupp kan vara din partner, dina föräldrar och dina vänner eller en grupp som uppfyller i ditt grannskap. Att prata om din rädsla och oro kan bidra till att minska mängden fysisk och psykisk stress som du har byggt upp .

Symtom

Olika symptom som följer med klimakteriet . De första tecknen att en kvinna kommer att märka som kan hända år innan själva uppkomsten av klimakteriet , är värmevallningar . Huden blir röd och varm vid beröring . Dessa värmevallningar är kända för att störa en kvinna medan hon sover . Osteoporos är också ett vanligt tecken på klimakteriet . Du måste tala med din läkare om hur man undviker permanenta skador av denna sjukdom .

Previous:nothing Next:readi katt biverkningar

Relaterade artiklar


 • Medicaid stödberättigande nivåer
 • vad är clenzology ?
 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • om Nalgene vattenflaskor
 • vad är det jobb i gallblåsan ?
 • seraquel & barn
 • bebisar och allergier
 • kan ett Pap-test orsaka smärta & blödningar?
 • om blödning efter abort
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com