kroppsdel fakta

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-16
Miljontals celler som bildar vitala organ, ben, tankeprocesser och vätska som behövs för att överleva utgör den mänskliga kroppen. Med så många system som gör upp kroppen, det finns många fakta om kroppsdelar allmänheten kanske inte känner. Den mänskliga kroppen har så många delar som gör det komplett, att det kan vara överväldigande för en del att begripa hur de började som en liten cell

Du behöver:.
Pulsoximeter

.

celler, vävnader och nerver

Röda blodkroppar lever i genomsnitt 120 dagar, och det finns ca 2. 5 biljoner i dessa celler i kroppen. Enligt Med Indien, 25 miljoner nya celler, tycks i kroppen varje sekund. Kroppen är 70-procent vatten. Den del av kroppen som kallas "Adams äpple" är brosk verkligen över sköldkörteln.

Bones

Skallen har 22 ben i den, enligt Visste du att. Bebisar har 300 ben i kroppen, medan vuxna har bara 206 eftersom ben smälter samman som kroppen åldrar. Enligt Med Indien, börjar kroppen att krympa vid 30 års ålder.

Brain

hjärnan inte känna smärta även om det kan skicka ut smärtsignaler till resten av kroppen . Att bevara friska hjärnans funktion, måste denna orgel 20 procent av kroppens syre och kalorier . Enligt BSN Program, är hjärnan mer aktiv medan en person sover , och de med högre IQ har fler drömmar . Det finns ca 100 miljarder nerver i hjärnan , och de kan resa med hastigheter upp till 170 miles per timme.

viktigaste organ

Spädbarn alltid har blå ögon när de föds , enligt BSN Program . Det är exponering för ultraviolett ljus och melanin i kroppen som ändrar en bebis ögon till sin sanna färg . Lungorna kan göra en person bort luften ur kroppen på över 100 miles per timme. Magar har ett lager av slem runt det , enligt Brain av hjärnan.

Hud

Enligt Sortera liv ur , 2. 000 rynkar pannan är motsvarigheten till en rynka runt munnen . Det tar 43 ansiktsmuskler för att producera en rynka pannan , men bara 30 att le . Alla har en doft som är unik för honom , om det inte finns en tvilling syskon , enligt BSN Program .

Mouth

Precis fingrar , har alla tungor en unik tunga tryck . Din mun gör en liter saliv per dag . Den starkaste muskeln i kroppen är tungan. Enligt hjärna Brain , smaklökar leva för bara 10 dagar .

Previous:nothing Next:testosteronbehandling hos barn

Relaterade artiklar


 • sjukhem temperatur föreskrifter i Illinois
 • Vilka är fördelarna av en fitball ?
 • nattljus och sömn
 • tecken på arbetskraft i graviditeten
 • telejourer för graviditet frågor
 • Definitionen av fotled instickslås
 • kvinnors hälsa stipendier
 • hur man kan sänka östrogen naturligt
 • Hur är DNA-tester görs för att bevisa faderskap ?
 • DNA-tester tidigt i graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com