selektiv abort

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-13
Med någon graviditet , är beslutet att avbryta en svår . Men i vissa fall , läkare rekommendera uppsägning , om att skydda moderns hälsa eller för hälsan hos de återstående fostren. I varje situation , bör beslutet fattas av föräldrarna med hjälp av den behandlande Förlossningsläkaren

Definition

Enligt ldquo . , Human Reproduction ", avslutas selektivt inträffar när en kvinna är gravid med fler än ett foster och ett foster har en missbildning eller sjukdom . Den onormala fostret upphör att förhoppningsvis ge friska foster eller foster fortsätta att utvecklas normalt och ska levereras på ett säkert sätt .

skälen för uppsägningen

De flesta kvinnor som väljer att selektivt upphöra ett foster göra det efter att ta reda på det en kromosomal fråga eller större deformitet med fostret . " Human Reproduction " listar flera olika medicinska frågor i sin undersökning som ledde till en selektiv uppsägning , inklusive neuralrörsdefekter, trisomi 18 , förflyttning och Klinefelters syndrom . I studien hade de flesta av kvinnorna förfarandet gjort under den andra trimestern , eftersom många av de listade medicinska frågor är inte testade på förrän under andra trimestern .

Risker

Alla kirurgiska ingrepp har risker , inklusive selektiva uppsägning . Enligt " Human Reproduction ", finns det en risk för att förlora hela graviditeten när de genomgår selektiv uppsägning . Risken att förlora graviditeten är ännu högre med enäggstvillingar , eftersom de delar moderkaka , vilket gör förfarandet svårare .

assisterad befruktning

Eftersom många flerbörd resultat från fertilitetsbehandlingar , och multiplar har alltid en ökad risk för missbildningar och andra medicinska problem rekommenderar den amerikanska kongressen för förlossningsläkare och gynekologer förhindra multiplar när så är möjligt med assisterad befruktning . Med förfaranden ovulationsinduktion innebär detta att övervaka kvinnan och kanske inte ovulationsinduktion om det verkar hon kan släppa flera ägg . Med in vitro fertilisering ( IVF) , innebär detta att sätta en gräns för antalet embryon implanterade .

Valfri Minskning vs avslutas selektivt

Även om vissa kan använda valfria minska och avslutas selektivt omväxlande , de följer två mycket olika omständigheter. Enligt " Human Repoduction , " elektiva minskning uppstår när en eller flera foster från en multipel graviditet avslutas när alla foster är nu friska . Detta händer oftare med en graviditet av trillingar eller fler , för att skydda moderns hälsa och att ha större chans att leverera friska spädbarn vid slutet av graviditeten . Även avslutas selektivt kan också göras för att bevara hälsan hos mamman , måste en av foster vara onormala på något sätt skall klassificeras på detta sätt .

Previous:nothing Next:vad som orsakar uppblåsthet innan en menstruationscykel?

Relaterade artiklar


 • bomullsfröolja under graviditeten
 • tecken på att du är gravid
 • vad är barnreumatologi ?
 • enkla sätt att gå grönt för din hälsa
 • Vilka är de behandlingar av kräkningar i ett barn ?
 • hur man använder kokosolja för hårbotten
 • vad som orsakar byta ögonfärg?
 • Estrace och amning
 • brandsäkerhet information för barn
 • tecken på en missad missfall
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com