sjukdomar finns med nyfödda

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-28
nyfödda barn föds med en viss immunitet att baciller och sjukdomar , men deras immunförsvar är inte alls lika stark som mest äldre barn och vuxna . Tidigt födda barn inte har avslutat sin utveckling , och de är ofta födda med befintliga förhållanden eller har ett försvagat immunförsvar vilket gör dem ännu mer mottagliga för att bli sjuk . Vissa sjukdomar är vanligare i det nyfödda stadiet än andra , och varje blivande förälder bör vara medvetna om under barnets första veckor och månader.

plötslig spädbarnsdöd ( SIDS )

plötslig spädbarnsdöd , även känd som SIDS , är en av de mest fruktansvärda sjukdomar till en ny förälder . Läkare och forskare är fortfarande osäker på vad som orsakar plötslig andningssvikt och död . Det bästa en förälder kan göra för att skydda mot plötslig spädbarnsdöd är att förhindra att barnet av misstag kvävande genom att använda andas stötfångare i spjälsängen , sätta barnet i en sömn lägesregulator på natten och alltid ha en baby monitor på när du inte är i samma rum som barnet .

Gastro-esofageal refluxsjukdom ( GERD )

Spädbarn brukar spotta upp , men när en baby spottar upp ganska ofta och det orsakar smärta , det är möjligt att han har Gastro-esofageal refluxsjukdom ( GERD ). GERD orsakar surt gas eller vätska i magen som ska Regurgitated upp i halsen . Den svaga esofagus muskler av en baby gör honom mer mottagliga för denna sjukdom.

respiratoriskt syncytialvirus ( RSV )

En mycket smittsam virusinfektion , är RS- virus ( RSV ) vanligen sprids genom beröring och kyssar . Nyfödda kan enkelt kontrakt detta från en vuxen eller ett barn som är infekterad . Drabbade tror ofta att det är något annat än en vanlig förkylning. RSV kan orsaka ytterligare infektioner och sjukdomar som lunginflammation, bronkiolit och kors .

gulsot

När ett barn lever är omogen och inte fullt utvecklad , kan det ofta ett problem att ta bort bilirubin från blodet och därmed orsaka en gul färgning av huden och ögonen . Kroppen börjar bryta ner sina egna röda blodkroppar, som i sin tur vanligtvis behandlas av levern . I en underutvecklad levern uppstår avlägsnande aldrig .

Previous:nothing Next:långsiktig vård alternativ

Relaterade artiklar


 • tecken på graviditet för tonårstjejer
 • mediciner för kolik
 • andningsorganen och hjärtfrekvens
 • baby skönhet tips
 • hälsorisker att frysa in livsmedel i plast
 • stadier av fysisk utveckling i den tidiga barndomen
 • penicillin allergier hos spädbarn
 • den opm familjeledighet agera
 • Hur uppstår ett abdominellt graviditeten ?
 • tecken och symtom på lågt progesteron & östrogen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com