tecken på missbruk för vårdgivarna

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-13
Barn kanske inte kan formulera att de är kränkande situationer. . Lyckligtvis kan vårdgivare vara medvetna om ett antal tecken på missbruk. Även om dessa inte är definitiva indikatorer och många tecken och symtom kan också bero på gemensamma barndom skador och sjukdomar, vårdgivare bör vara medvetna om risken för missbruk.

Fysiska tecken

Indikatorer som höjer en varningsflagga är dålig hygien, vara klädd på ett sätt som inte är anpassade till vädret, obevakade underlåtenhet att frodas, otillräcklig viktökning, undernäring, medicinska behov, skador av en defensiv karaktär och biter.Burns , en viktig indikator , innefattar rep brännskador , brännskador cigarett , stun brännskador pistol och brännskador i form av ett objekt .Trauma mot örat , skärsår och ansikts-, mun-eller tandskador som inte är väl förklarat kan vara tecken på missbruk . Traumatiska håravfall , skallskador , varje förändring i mental status , blödning i näthinnan , blåmärken , trauma mot buken , särskilt om flera organ är drabbade , och varje rektal eller underlivet ansvarsfrihet , blödning , riva eller blåmärken kan vara tecken .Ett ytterligare tecken på missbruk är om ett barn är gravid och /eller diagnostiserats med en könssjukdom.

Behavioral Skyltar

I spädbarn, gråt överdrivet eller uppvisar försenad utveckling kan vara ett tecken att observera. Andra är överdriven rädsla och fobier, klängande, ångest, sömnproblem och mardrömmar, återkalla socialt, vätning sängen, hyperaktivitet och dålig koncentration och lätt distractability. För barn i skolåldern, kan en minskning i skolan prestanda eller kroniska frånvaron vara tecken. Talrubbningar, beteenden som är regressiv för barnets ålder, och om barnet verkar rädd för den förälder kan vara varningstecken. Frågor kring mat, depression, är mycket passiva eller alltmer otrevlig eller fysiskt aggressiv kan indikatorer. Vårdgivare bör också ta del av förstörelse av egendom och skada på husdjur, missbruk, sexuella och självskadande beteenden och posttraumatiska symptom stressyndrom.I en fysisk undersökning, om barnet uttrycker opåkallad rädsla för tentamen eller är överdrivet kompatibel, särskilt under smärtsam eller svår delar av examen, eller undviker klä av eller återkallar från beröring kan alla vara tecken.

Symtomatisk Tecken

Barn som befinner sig i missbruk situationer kan uttrycka fysiska besvär . Huvudvärk är högt på listan . Vårdgivare bör vara uppmärksamma på buksmärtor , om det är kronisk eller akut , och notera ömhet , dilatation och frånvarande tarmljud , ett tecken på en allvarlig tarm problem . Vaga klagomål kan vara en indikator som kan kronisk och förvärras medicinska problem , halsont som är vanliga och oförklarlig , onormal viktökning eller viktminskning , en motvilja att anställa en extremitet , sitta eller promenera med svårighet , smärtsam defekation , smärtsam urinering eller obehag i samband med könsorganen . Skallskada kan följas av kräkningar , andningen som är onormal och irritabilitet. Och slutligen , några symptom som förblir oförklarade kan vara tecken .

Previous:nothing Next:selektiv abort

Relaterade artiklar


 • användning av bensoesyra i ett apotek
 • fördelar och risker av progesteron kräm
 • flisas skiva & ryggsmärtor
 • hur man gör stress bollar med ballonger & mjöl
 • Hur fungerar stetoskop arbete ?
 • steg för att genomföra en fysisk bedömning
 • graviditet utvecklingen av en baby
 • viktiga organ med anknytning till muskelsystemet
 • funktioner av progesteron under graviditeten
 • hur man ska behandla psoriasis under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com