testosteronbehandling hos barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-16
Testosteronbehandling är ett alternativ för barn som har vad som kallas konstitutionella tillväxt försening . Konstitutionella tillväxt fördröjning ( CGB ) är inte en livshotande sjukdom . Föräldrar som anser hormonbehandling för deras barn bör du göra med diskretion . Långsam utveckling är dock inte bör ignoreras eftersom det finns allvarliga medicinska tillstånd som kan hämma tillväxt och utveckling

Du behöver : .
pulsoximeter

Vad är konstitutionella Tillväxt Delay . ?

konstitutionella tillväxt fördröjning ( CGD ) är den vanligaste orsaken till kortväxthet . Den kallas också idiopatisk kortvuxenhet-" idiopatisk " betyder att orsaken i okända-och icke-tillväxthormonbrist kortväxthet . De första tecknen på fördröjd tillväxt visas efter de tre första månaderna när tillväxten saktar ner. Under puberteten inträffar tillväxtspurt senare än normalt. Vad måste betonas är dock att detta inte är en sjukdom , det är bara en variant av normal tillväxt . Behandling är inte nödvändig . Barn som är små skiljer sig inte från andra barn i form av studieresultat eller sociala färdigheter . Men om psykiska problem och stress kvarstår på grund av långsamma fysisk mognad , kan behandling övervägas.

Orsaker till konstitutionella Growth Fördröjning

konstitutionella tillväxt dröjsmål tros vara genetiska och ärvda från flera gener från båda föräldrarna. Dr Pamela Clark , en pediatrisk endokrinolog , visar i en eMedicine artikel att det finns 60 till 90 procent risk att utveckla CGB från en familjemedlem av samma eller motsatt kön . Enligt University of Maryland Medical Center , om två föräldrar som är relativt korta , men frisk , har ett barn , är det troligt att barnet kommer att falla på kortast 5 procent .

Behandling av CGD

Återigen kortväxthet som orsakas av genetik är inte ett allvarligt hälsoproblem , men om föräldrar är oroade över den emotionella välbefinnande sitt barn , får de anser hormonbehandling. Allmän behandling av CGD innebär att ge ett barn med försenad pubertet låga doser av anabola steroider, syntetiska hormoner som är derivat av testosteron . Anabola steroider främja tillväxt och pubertetsutveckling .

Är hormonbehandling säkert ?

Det har varit kontroverser kring användning av hormonbehandling hos pojkar . Oron beror på möjligheten att anabola steroider främja sexuell mognad , men stunt tillväxt . Enligt " New England Journal of Medicine, "var en studie med pojkar ( medelålder 14,1 ) som visade tecken på fördröjd konstitutionella tillväxt och gavs testosteron enanthate (50 mg ) för 1,2 år . Könsmognad framåt , men den slutliga höjden påverkades inte . Sammanfattningsvis forskare hävdar att låga doser testosteron behandlingen är effektiv hos pojkar fördröjd tillväxt och utveckling och inte minskar slutlängd .

Andra orsaker till försenad tillväxt och utveckling

Återigen om båda föräldrarna är av kortväxthet och frisk, då finns det ingen anledning att oroa sig ha ett barn som är mindre än genomsnittet . Det finns dock , medicinska tillstånd som leder till försenad tillväxt . Dessa villkor innefattar brist på tillväxthormon och kroniska sjukdomar såsom kongenital hjärtsjukdom , njursjukdom , sicklecellanemi och hypotyreos . Infektioner i fostret under graviditeten leder också till tillväxt problem . Slutligen spelar undernäring en negativ roll i ett barns tillväxt och utveckling.

Previous:nothing Next:klimakteriet med en äggstock

Relaterade artiklar


 • olika skäl en baby kan bära hjälm
 • spis säkerhet härd som täcker för spädbarn
 • hur man kan förebygga hudsjukdom
 • Effekten av teratogener på ett foster
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • Medicaid stödberättigande nivåer
 • Hur varmt och kallt ansiktet massageapparaterna arbete ?
 • hur man använder saltvatten för att framkalla kräkning
 • typer av elektriska rullstolar
 • PMU och klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com