uppskjutande ligament under graviditeten

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-21
Suspensiv ligament i hela kroppen att hålla organ på plats . I den kvinnliga delen av buken , två ligament , den breda ligament och den runda ligament , anslut livmodern till väggarna i bukhålan och omgivande vävnader . Hormonella förändringar och tillväxten av livmodern under graviditeten kan sträcka dessa ligament , vilket leder till obehag . Små livsstilsförändringar kan hjälpa lindra besvären

uterus uppskov ligament

Enligt Ronan O'Rahilly av Dartmouth College , ett stort ark av bukhinnan ( eller sammanbindande membran ) kallas breda ligament sträcker sig från sida till sida över hela buken . Det håller bukorganen , inklusive livmodern och äggstockarna , på plats . Som finns i breda ligament är den runda ligament , en fibrös band som sträcker sig från nära öppningen av livmodern till den inre delen av labium majus ( ytter läppar i slidan ) .

Effekter av graviditet

Under graviditeten Orsakar hormonet relaxin en kvinnas leder och ligament för att mjuka upp och stretcha inför barnets passage genom förlossningskanalen . Förberedas genom att relaxin , är uterin uppskov ligament dras och sträcks som livmodern växer till så mycket som 20 gånger sin storlek före graviditeten .

runda ligament smärta

När de mjuknar och stretch, kan uterin uppskov ligamenten orsakar obehag. Den runda ligament, framför allt, är en vanlig källa till smärta hos gravida kvinnor. Vissa kvinnor rapporterar en skarp, stickande smärta på ena eller båda sidorna av buken. Andra känner smärta i höfter eller ljumsken. Rund ligament smärta kan förvärras genom att ändra ståndpunkter, hosta, nysning, skratt och träning. Även om det är irriterande, är rund ligament smärta anses normalt och är inte skadligt för fostret.

Lindra den Pain

Olika experter erbjuda lösningar för att hantera runda ligament smärta. Den amerikanska Graviditet Association betonar att vila är det bästa sättet att lindra smärtan. De rekommenderar även att man ändrar position långsamt och vrida höfterna i väntan på en plötslig rörelse, till exempel hostar eller skrattar. När smärtan är ihållande, får dagligen stretchövningar hjälp. Den "Läkarens Desktop Reference" antyder huk eller att föra knäna mot bröstet.

När man ska ringa en läkare

Round ligament smärta betraktas som en normal del av graviditeten. Däremot kan en del varningstecken som tyder signal ett mer allvarligt problem. Om smärtan kvarstår efter vila, eller om du har feber, frossa, illamående, kräkningar, kramper eller blödning, bör du kontakta din vårdgivare.

Previous:nothing Next:Ada handikappramp regler

Relaterade artiklar


 • om barn HLR utbildning online
 • orsaken till hyperpigmentering i ett barn
 • bostadshus behandling av epilepsi hos barn
 • Hur fungerar lipider kroppen använder ?
 • DNA-tester tidigt i graviditeten
 • tecken på en missad missfall
 • om myokloniska anfall hos barn
 • orto tri - cyclen information
 • Hur orsaka polycystiskt ovariesyndrom sjukdom förstorade äggstockar?
 • instrument som används i dilatation & curettage
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com