vad är barn diabetes?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-20
Diabetes mellitus är en kronisk sjukdom där kroppen inte metabolisera mat till energi effektivt. Tillståndet kännetecknas av höga blodsockernivåer. Det finns två typer av diabetes som påverkar barn åldersgrupper. Typ 1-diabetes, som ibland kallas juvenil diabetes, och typ 2 diabetes, så kallad åldersdiabetes diabetes, skiljer sig åt effekter på kroppen och metoder för kontroll

Du behöver:. .
Blodtrycksmanschett
Stetoskop.
Automatiserad blodtryck enhet (tillval).

typ 1 -diabetes

med typ 1 diabetes är insulin inte produceras av kroppen . Insulin är ett hormon som hjälper till vid omvandlingen av glukos till energin som kan användas av kroppen . Denna form av diabetes är vanligtvis diagnosen hos barn och hos personer yngre än 20 år . Av denna anledning typ 1 -diabetes också kallas juvenil diabetes . American Diabetes Association rapporterar att endast fem till 10 procent av personer som diagnostiserats med diabetes har typ 1-diabetes .

typ 2-diabetes

Typ 2 diabetes är den vanligaste formen av diabetes mellitus . Med denna form av diabetes, kroppen antingen inte producerar tillräckliga mängder insulin, eller de celler i kroppen inte svara på insulin. Detta leder till onormalt höga blodsockernivåer hos drabbade personer, vilket orsakar komplikationer om de lämnas obehandlade. Riskfaktorer för typ 2-diabetes bland annat att ha en släkthistoria av sjukdomen, övervikt, eller är av afro-amerikanska, asiatiska Stillahavsområdet, indianska eller Latino härkomst. Äldre befolkningen är också större risk att utveckla diabetes. Men typ 2-diabetes blir allt vanligare i pediatrisk åldersgrupper, en trend som National Institutes of Health och Centers for Disease Control tillskriva ökad förekomst av barnfetma.

Symtom och Diagnos

Ofta, diabetes är en tyst mördare, passerar obemärkta hos patienter som antingen misslyckas att känna igen tecken eller vars symtom börjar så småningom att de går obemärkt förbi. Symtomen omfattar vanligen överdriven törst, plötslig viktminskning, urinvägsinfektioner, täta urinträngningar och långsam läkning av sår, förutom att onormalt höga blodsockernivåer. Hunger , trötthet och dimsyn är också symtom på både typ 1 och typ 2-diabetes . Diagnostisering av sjukdomen görs på basis av resultaten från en fastande blodsocker test , en glukosbelastning eller en slumpmässig blodsocker test .

Komplikationer

om det inte kontrolleras , överdriven glukos i blodet kan orsaka allvarliga medicinska frågor . Diabetes patienter löper ökad risk för hjärtinfarkt eller stroke . Glaukom och grå starr kan uppträda , vilket kräver regelbundna kontroller med tränat öga specialister . Personer med diabetes är känsliga för hudinfektioner , liksom nervskador och njursjukdom . Regelbundna visningar och effektiv förvaltning och kontroll av blodsockernivåerna förhindrar komplikationer av pediatriska uppkomsten av diabetes.

Behandling

Enligt American Diabetes Association , finns det inget botemedel för diabetes , men behandling och livsstilsförändringar används att hantera blodsockernivåerna och förebygga medicinska komplikationer. Typ 1 -diabetes kallas också insulinberoende diabetes . Patienter med denna form av diabetes måste ta insulin för att kompensera för kroppens ingen tillverkning . I både typ 1 och typ 2 -diabetes , måttlig viktminskning och kostförändringar för att kontrollera intaget av livsmedel som kan orsaka en ökning av blodsockernivåerna är nyckeln till att begränsa följderna av sjukdomen . Dessutom kan vissa perorala läkemedel är nödvändiga för att öka kroppens effektivitet i metaboliserande blodsocker i cellerna . Blodsockernivåerna övervakas flera gånger om dagen med hjälp av en glukosprov . Diabetes kan behandlas framgångsrikt med en förändrad livsstil utan att ge avkall livskvalitet .

Previous:nothing Next:enzymer för att smälta maten

Relaterade artiklar


 • BENHINNEINFLAMMATION & osteomyelit
 • utveckling av tidigt födda barn
 • penicillin allergier hos spädbarn
 • inte graviditet orsakar ömhet i brösten ?
 • Utvecklingen av en 11 månader gammal baby
 • Hårborttagningscreme under graviditeten
 • kragarna och öroninflammation
 • förvaringsplats för personliga medicinska uppgifter
 • Hur man blir vältränad
 • sjukdomar som nyfödda och spädbarn vaccineras mot
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com