vad är inkubator vård hos nyfödda ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-14
Medan många barn föds friska, andra är födda prematura eller låg vikt. Inkubation förbättrar vården för barn i kritiskt tillstånd och därmed bidrar till att säkerställa deras överlevnad. I medicinska termer är en nyfödd eller ett barn mindre än 28 dagar gamla kallas nyfödda barnet, alltså är den del av sjukhuset som tar hand om svårt sjuka spädbarn kallas neonatal intensivvårdsavdelning (NICU)

Du behöver: <. br> pulsoximeter.

Incubators

En inkubator är i princip en kontrollerad mikro-miljö där barnets behov är uppfyllda och vitala kan övervakas noggrant. Inkubatorn tillhandahåller syresättningen eller ens mekanisk ventilation (vid andningssvikt), optimal temperatur, fuktighet och vätskebalans, isolering från smitta, och konstant observation av puls, blodtryck, kroppstemperatur eller andra tecken som kan tyda på ett problem.

Typer

Spädbarn som måste transporteras mellan sjukhus eller från ett område av anläggningen till en annan ofta transporteras i en inkubator, av denna anledning, många inkubatorer utformade med portabilitet i åtanke. Vissa inkubatorer är dubbla väggar för att ge bättre isolering . Den mest populära typen av inkubator är servo-kontroll inkubator , som innehåller en rad automatiska funktioner . Ett servo-typ inkubator automatiskt justerar villkor baserat på det nyfödda barnets temperatur , puls och andra vitala tecken och avger ett larm om barnets tillstånd indikerar ett allvarligt problem.

Öppet -och sjukvårdssystem

Öppna -och sjukvårdssystemet erbjuder en alternativ till inkubatorn vård . I en öppen -och sjukvården i barnsängen värms med OH strålande varmare , värmesköldar och plastfolie används ofta för att kontrollera förhållandena . Dessa system har vissa fördelar genom att de erbjuder lättare tillgång till barnet , även om det är svårare att säkerställa en konstant temperaturreglering . Studier har försökt att avgöra vilken metod för vård är mer effektiv , men bevisen är fortfarande oklart

Fördelar

Incubators ge barnet en bekväm och kontrollerad miljö . vidare , de gör det även möjligt att hålla barn i kritiska Villkoret enligt mer eller mindre ständig övervakning. Bättre inkubatorer och andra förbättringar i vård av nyfödda har bidragit till den dramatiska nedgången i U. S. spädbarnsdödligheten under de senaste fyra decennierna av 20 -talet .

Överväganden

De senaste åren har varit en större tonvikt på tillåter föräldrar delta och samspela med barnet , om inte barnet är för svaga eller sjuka för alla men det mest begränsad kontakt . Det är viktigt att barn i kritiskt tillstånd noggrant övervakas och att inkubatorn rengöras regelbundet , det bör desinficeras mellan åkande . Inkubatorer är utformade så att barnet kan ses vid alla tillfällen.

Previous:nothing Next:Brun utan garvare och amning

Relaterade artiklar


 • kirurgiskt ingrepp för entropion hos spädbarn
 • Hur varmt och kallt ansiktet massageapparaterna arbete ?
 • OTC botemedel för avlivning och behandla huvudlöss
 • barn sorg stödgrupper
 • de bästa lägena för en luftfuktare
 • tecken på en ofullständig missfall
 • definiera legitimerad läkare
 • fosterdiagnostik av bicuspid aortaklaffen
 • vad som orsakar erektil disfunction i unga män?
 • varm blixt lättnad hos kvinnor som passerat klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com