vad är meningen med fibrofatty vävnad i bröstet ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-01
Fribrofatty vävnad i bröstet brukar kallas fettvävnad . Det är en viktig del av den kvinnliga bröst , vilket gör att storleken och formen på bröstet . Däremot kan fettvävnad också vara en orsak till hälsoproblemen i bröstet , särskilt bröstcancer

Bröst

bröst . är ansluten till bröstmuskeln . Inne i bröstet , 15 till 20 lober sprida sig från bröstvårtan . Varje lob är indelad i någonstans från 10 till 100 aveoli , som producerar den mjölk som rinner ner loberna till bröstvårtan. Den loberna av bröstet är fodrade med epitelceller, och delas av fett och fibrös vävnad. Denna vävnad är fettvävnad.

Adipose Tissue

fettvävnad är i huvudsak en sammanbindande lagring vävnad. Fettvävnad lagrar fett, vilket gör energin i fettet hålls för att användas senare. Fettvävnad fungerar också som en källa till värme och stötdämpande. Fettvävnad finns över hela kroppen, inklusive bröst.

Storlek Bröst

Som mer fett lagras i fettvävnad, växer bröstet. På samma sätt, när fettet i fettvävnaden omvandlas till energi, brösten minskar i storlek. Av denna anledning kommer bröst vanligtvis ökar med viktökning och minska med. Viktnedgång

Adipose oro för hälsan

Kliniskt är bröstet indelad i fyra delar, den övre inre, övre yttre, nedre inre och nedre yttre kvadranter. De flesta bröstcancer utvecklas i den övre yttre kvadranten, nära toppen av bröstet. Cancer förekommer vanligen i epitelceller som kantar lober. Vissa cancerformer kan också utvecklas i loberna. Det är ovanligt för en cancer att utvecklas i fettvävnad, men det är inte ovanligt. Det är bäst att utföra bröstsjälv tentor en gång i månaden för att övervaka bröst hälsa.

Överväganden

Om du råkar känna en klump i fettvävnaden i bröstet bör du kontakta en läkare så snart som möjligt. Det är också viktigt att diskutera några metoder viktminskning du kanske tänker att använda med din läkare, särskilt om din avsikt är att minska bröst. Det finns kosmetiska operationer redo att ta fettvävnad ur bröstet.

Previous:nothing Next:infacol för kolik

Relaterade artiklar


 • bidrag för tandvård i Oregon
 • hur täckningen av en vattenbehållare & sopor kan påverka vår hälsa
 • hur man kan bota en bebis sura uppstötningar
 • elektroniska spel & barns hälsa
 • hur man diagnostisera PCOS
 • brandsäkerhet information för barn
 • roll i ett samhälle barnmorska
 • Hur röka gräs effekt graviditet?
 • hur ta reda på snabbt & fort om jag är gravid
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com