vad injektioner gör en medicinsk assistent ge?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-18
På sjukhus, medicinska kontor och kliniker, medicinska assistenter administrera de flesta om inte alla injicerbara läkemedel. Medicinska assistenter är tränade att ge intramuskulär, subkutan och intrakutana med lätthet och en lugnande väsen. Att kunna utbilda, förklara och köra injicerbara rutiner för patienter är en färdighet alla medicinska assistenter behöver skaffa erfarenhet.

Vaccin

influensa, stelkramp, hepatit och humant papillomvirus vaccinationer virus administreras av utbildad medicinsk assistenter. Dessa vacciner är intramuskulär, vilket innebär att de ges direkt i muskeln i 90 graders vinkel. Vaccinering anses vara förebyggande medicin och beställas av läkare inom alla medicinska inställningar. Medicinska assistenter ska vara bekväm administrera dessa vaccinationer.

Hormoner

Medicinska assistenter injicera patienter med flera typer av hormoner, däribland p-piller, progesteron och estradoil. Medicinska assistenter som arbetar främst i obstetrik och gynekologi bli väl förtrogen med dosering och administrering tekniker av hormoner. Liksom vacciner är hormoner intramuskulärt. Medicineringen kan resa sig till hela kroppen efter att införas i en muskel.

Mediciner

Medicinska assistenter måste vara fullt utbildad för att administrera och undervisa patienter om antibiotika, insulin och vitaminer som B12. Den exakta spridningen av dessa läkemedel är avgörande beror på de allvarliga konsekvenserna vid felaktig administrering. Medicinska assistenter är skyldiga att erhålla certifiering i farmaceutiska utbildningen före administrering av dessa läkemedel.

Intrakutant Test

Medicin assistenter utför ofta injicerbara intradermalt allergi och tuberkulos testning . Dessa injektioner är klar strax under ytan av huden vid en 15 till 20 graders vinkel . Efter att allergin injiceras påpekat medicinsk assistent reaktionen under huden och registrerar resultaten för läkaren att läsa och informera patienten . Dessa injektioner är oftast utförs på sjukhus och hudläkare medicinsk inställningar .

Previous:nothing Next:Vilka är farorna med acidos ?

Relaterade artiklar


 • komponenter i en medicinsk historia
 • Vilka är farorna med värmelampor på barn?
 • Vilka är farorna med acidos ?
 • kakaosmör och solen
 • hur man donera ägg i New Jersey
 • hur man kan förebygga högt blodtryck under graviditet
 • Definitionen av paraffininbäddning
 • röda korset första hjälpen information
 • typer av elektriska rullstolar
 • loratadin kontraindikationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com