vattenfiltrering alternativ för villaägare

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-31
Testa din vattenförsörjning innan du väljer en metod vattenfiltrering eftersom vissa metoder fungerar bättre än andra om vissa främmande . Den typ av föroreningar bestämma vilken typ av filtrering och om ett vattenfiltreringssystem behövs för hela huset eller bara matlagning och dricksvatten . Använd ett helt system hus filtreringen vattenförsörjning införselorten eller en enkel kruka med ett aktivt kolfilter för dricksvatten. Välj en filtrering produkt som godkänts av National Sanitation Foundation för kvalitetssäkring.

Aktivkolfilter

Ta bort klor, bekämpningsmedel, trihalometaner och vissa tungmetaller med ett aktivt kolfilter. Trihalometaner är en biprodukt av klor vattenrening process som används av de flesta kommunala anläggningar vattenbehandling. Bifoga en end-of-blandare kolfilter eller ett inline-filter i diskhon för att filtrera matlagning och dricksvatten. Ändra aktivt kolfilter regelbundet för att förhindra en ackumulering av föroreningar och använda ett förfilter för att fånga sediment och rost skala som täpper till kolfiltret. Ändra filtren oftare än rekommenderat om det är nödvändigt eftersom filtret livslängd beror på vattenkvaliteten och koncentrationen av föroreningar. Effektivt behandla vatten med aktivt kol i granulerad eller block form, även rekommenderar University of Michigan Extension som ett aktivt kol block är mer effektivt. Använd en djup filter för att förbättra filtrering genom att den tid vattnet utsätts för kol.

Omvänd osmos filter

Välj en omvänd osmos vatten filtrering för mycket effektiv vatten filtrering med ett membran som tillåter endast vattenmolekyler att passera. Använd ett sediment filter för att förhindra igensättning och om ditt vatten är klorerat , ett aktivt kol förfilter eftersom klor försämrar membranet . Bestäm dina dagliga behov vattenanvändning innan du väljer en omvänd osmos system eftersom osmos är långsam och en större tank kan krävas för hushåll med höga vattenförbrukningen . Förstå att även de tar bort mer föroreningar än någon annan metod med filtrering använder omvänd osmos från tre till 10 liter vatten för att producera en liter filtrerat vatten .

Vatten Distiller

Destillera vatten för att avlägsna oorganiskt material. Filtrera bort kemikalier som har en låg kokpunkt , såsom bensen , att hindra dem från förångning med vattnet och förorenar vatten . Köp en destillatören utrustade för att filtrera låg kokpunkt kemikalier . Om din destillatören utrensningar ånga före det börjar destillera vatten , ventilera dina destillationsapparat utanför hemmet , att det inte förorenar inomhusluften .

vattenavhärdaren

Installera en vattenavhärdare att ta bort kalcium och magnesium , som skadar VVS och apparater som innehåller vatten , samt skadlig joner barium .

Previous:nothing Next:vad som är normalt barn andning ?

Relaterade artiklar


 • orsaker till svarta uppbyggd på ett duschmunstycke
 • PMU och klimakteriet
 • tecken på en hjärtinfarkt för kvinnor
 • disponibla toalettsits täcka instruktioner
 • tecken på en eventuell graviditet
 • Listan över olika födelse kontroller
 • tecken att berätta om du är gravid
 • hem lekplats säkerhet
 • äldre och värmeslag
 • ingredienser i orto Tri-cyclen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com