vilka sjukdomar kan du fånga från en kattsand låda ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-12
Cat avfall kan bära många zoonotiska sjukdomar som kan vara skadligt för människor. . I många fall människor som blivit sjuka på grund av en sjukdom som de förvärvat genom att komma i kontakt med smutsiga kattsand kommer att återhämta sig utan läkarvård. Men i vissa fall kan sjukdomen vara allvarliga och kräva omedelbar behandling.

Cryptosporidosis

Enligt Center for Disease Control (CDC), cryptosporidosis, känd som crypto ", är en diarrésjukdom som orsakas av mikroskopiska parasiter av släktet Cryptosporidium. "Enligt Merck Veterinary Manual, är crypto utsöndras i kattens urin och avföring. Diarré och magbesvär är de vanligaste symtomen på crypto i människor. En avföringsprov analys genomföras för att bekräfta en diagnos av krypto.De flesta människor återhämta sig från krypto utan behandling, även om det är viktigt för dem med diarré att dricka tillräckliga mängder vätska för att förhindra uttorkning. Personer med nedsatt immunförsvar, såsom patienter med HIV eller får kemoterapi, kanske inte kan återhämta sig från krypto utan behandling.

Leptospiros

Leptospiros är en sjukdom som går att förvärvas av människor som kommer i kontakt med smittade kattens urin , vilket kan hittas i den infekterade kattens kull . Enligt CDC , leptospiros " orsakas av bakterier av släktet Leptospira . " Symptom av leptospiros hos människor inkluderar frossa , muskelvärk , kräkningar , diarré, utslag , feber , huvudvärk och gulsot . Behandling erfordras för att förhindra njurskador , leversvikt , andnöd och hjärnhinneinflammation. Även sällsynta , kan dödsfall på grund av brist på läkarvård .Testa en blod- eller urinprov kan bekräfta diagnosen leptospiros . Antibiotika, inklusive penicillin och dess derivat , används för att behandla leptospiros . I svåra fall av leptospiros kan intravenös antibiotika bli nödvändig.

Ringorm

Ringorm är en hudinfektion som orsakas av en svamp . Ringorm är vanligt förekommande på katter . Kontakt med katter " infekterad hud , liksom kontakt med sloughed infekterade hudceller , kan leda till ringorm . Eftersom katter , liksom människor, är alltid sprider döda hudceller , är det möjligt att kommer i kontakt med sloughed hudceller från en smittad katt vid rengöring sin kattlådan .Även svåra fall kan behöva behandlas av läkare , enligt Medicin Plus , de flesta svarar bra på att hålla det drabbade området ren och torr och tillämpa svampdödande salva , pulver eller lotion . De bör se en lösning av ringorm inom fyra veckor.

Previous:nothing Next:göra mikrovågsugnar skada mat ?

Relaterade artiklar


 • eye-vårdförsäkring
 • sondmatning för barn
 • vad är clenzology ?
 • baby skönhet tips
 • Hur man blir vältränad
 • mjäll i spädbarn
 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • tecken på missfall
 • brutto fakta om Trichuris piskmask
 • Hur vet jag om jag är gravid innan min nästa period ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com