vilka verktyg gör gynekologer använda ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-07
Gynekologer är läkare som är specialiserade på kvinnors hälsa . Enligt Bureau of Labor ", OB /GYNs försök att förebygga, diagnostisera och behandla allmänna hälsoproblem , men de fokuserar på sjukdomar som är specifika för den kvinnliga anatomin , såsom cancer i bröst eller livmoderhalsen , urinvägar och bäcken störningar , och hormonella störningar . " Gynekologer använder olika verktyg för undersökningar cellprov , prenatal besök , postnatal besök , provning och kirurgi .

episiotomi Sax

episiotomi sax används för att utföra ett klipp , vilket sker när en kvinna är i arbete . En gynekolog kommer att göra en klippa längs mellangården som är mellan slidan och ändtarmen . Denna nedskärning hjälper till att göra slidöppningen större för att stödet på ett enklare förlossning . Episiotomi kan förhindra att slita i perineum som kan uppstå under förlossningen. Denna operation utförs endast om det behövs. Till exempel , om en mors vaginal öppning är för liten för barnet att gå igenom, eller om ett barn kommer ut med fötterna först, kan episiotomi hjälpa .

Vaginal Speculum

En vaginal spekulum är ett gemensamt instrument som används i ett cellprov undersökning . Den är placerad inne i slidan med två blad stängd . Väl inne i slidan bladen öppnas , vilket öppnar upp i slidan . Detta möjliggör en gynekolog för att undersöka livmoderhalsen. Den vaginala spekulum tas sedan bort med bladen öppna . En gynekolog kommer sedan att granska slemhinnorna på bladen .

Placenta Tång

Placenta pincett används efter förlossningen. Efter att navelsträngen är säkert klippa , är pincett spännas fast på navelsträngen . Sladden är fortfarande ansluten till moderkakan , som fortfarande är inne i en moders livmoder på denna punkt . En mamma kommer då att trycka ut moderkakan medan gynekolog är att försiktigt dra på moderkakan pincett för att hjälpa till.

uterus Sax

Detta gynekologiska Verktyget används när en mor -till- vara behöver ett kejsarsnitt (C-sektionen ) . En C-sektionen är nödvändigt om vaginal förlossning inte kan göras eller det är en nödsituation där en mor och /eller barnets hälsa är i fara. En baby måste levereras så snart som möjligt , och det är där C-sektionen kommer in efter anestesi , kommer en gynekolog skär genom en mors bukvägg och livmodern med uterin sax .

Previous:nothing Next:pediatriska gastroenterologer

Relaterade artiklar


 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • om orto Tri-cyclen lo
 • medicinska orsaker svullna ögon hos spädbarn
 • instrument som används för att höra ett hjärtslag
 • Vad händer under sport physicals?
 • förteckning över abortkliniker
 • Vilka är de behandlingar av kräkningar i ett barn ?
 • tecken på graviditet medan Depo
 • OTC botemedel för avlivning och behandla huvudlöss
 • det bästa sättet att använda en bastu
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com