Barnens sjukförsäkring i Texas

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-28
Texas är hem till den största oförsäkrade barnet befolkningen i landet. Texas "statsunderstödd Children's Health Insurance Program (chip) ger försäkringsskydd för oförsäkrade barn och ofödda barn. Dessutom kan barn från familjer med låg inkomst också vara kvalificerade för Barnens Medicaid-program

Behörighet

CHIP-programmet omfattar Texas barn 18 år eller yngre som är medborgare i USA Föräldrar till kvalificerad barn behöver inte vara lagliga medborgare i U. S. Föräldrar , styvföräldrar , släktingar och vårdnadshavare kan ansöka om CHIP så länge som barnet bor med dem och de är ansvariga för barnets vård . Inkomst behörighetskraven varierar beroende på familjens inkomster och antal barn i familjen . I allmänhet familjer som kvalificerar för CHIP tjänar för mycket för att vara berättigade till Medicaid och inte tillräckligt för att betala för privata sjukförsäkringar .

Täckning

I januari 202C CHIP programmet meddelat försäkring för 451. 000 Texas barn, enligt Houston Chronicle . Hur täckande för barn under CHIP är mycket lik den täckning som tillhandahålls av privata försäkringar. Föräldrar kan välja från ett nätverk av läkare. CHIP omfattar vacciner, regelbundna kontroller, läkar-och tandläkarbesök, specialistläkare, recept och mediciner, sjukhusbesök och vistelser, mentalvårdstjänster, röntgen och laboratorietester och tentor öga och glasögon.

Kostnad

Det CHIP-programmet är dyrt att underhålla. Under de två år innan 202C statens kostnad för barnens försäkring programmet ökade från $ 102 miljoner $ 267. 5 miljoner. Föräldrar med barn inskrivna i CHIP inte betalar månatliga premier. Istället betalar de en årlig inskrivningsavgift på $ 50 plus samarbete betalar till läkare och för receptbelagda läkemedel. Samarbetet betalar vanligtvis sträcker sig från $ 3 till $ 10.

Pågående lagstiftning

Den höga kostnaden för chip och den ekonomiska nedgången har lett till förslag om förändring. Många föräldrar gör mer än den maximala som tillåts av CHIP programmet men för lite för att ha råd med privata eller arbetsgivare sponsrade försäkring. Som en följd av detta kommer ett nytt lagförslag som infördes i kongressen höja den nuvarande inkomstgränser som om det går igenom. Den nya lagstiftningen kommer att öka antalet barn som omfattas av cirka 164. 000 . Andra aktuella lagstiftningen kommer att kompensera kostnaderna av programmet att skapa en glidande skala betalningssystemet bygger på familjens inkomst

Väntetid

Barn som omfattas av privata försäkringar innan inskrivning på chippet program blir föremål för en 90 . -dag väntetid innan täckning under CHIP börjar . Det finns undantag till den 90-dagarsregeln . Barn kan täckas omedelbart efter antagen till programmet , oavsett tidigare täckning , om förlusten av försäkring berodde på en förälder att förlora sitt jobb på grund av en permittering eller verksamhet stängning. Andra undantag är arbetsgivare -terminerad försäkringsförmåner , en förändring i krigiska status av föräldrar , försäkringskostnader att överstiga 10 procent av föräldrarnas inkomst , förlust av COBRA försäkringsskydd eller en förlust av att få stöd från Texas Sysselsättning Retirement System . Barn som omfattas av CHIP i en annan stat kan berättiga till omedelbara fördelar på att flytta till Texas . Nya barn i familjen , som nyfödda, är också undantagna från 90 -dagars period .

Previous:nothing Next:äldre och beroende av vuxna missbruk

Relaterade artiklar


 • leksakers säkerhet frågor
 • stadier av fysisk utveckling i den tidiga barndomen
 • Definitionen av laryngoskopet
 • källaröversvämning & nivåer av radon
 • tecken på graviditet medan tamoxifen
 • hur man donera ägg i New Jersey
 • vad är gränsen för upplösning av det mänskliga ögat ?
 • om online symptom diagnos
 • hur man sållar fluorid ur vattnet
 • navelsträngsblod gasanalys
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com