Förhållandet mellan bröst & myom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-06
Muskelknutor är fast kompakta tumörer som är gjorda av muskelceller . Muskelknutor kan utvecklas i livmodern , då de kallas myom , och bröstet . Bröst och myom orsakas av liknande frågor . Men eftersom de uppstår i olika delar av kroppen, de orsakar olika symtom och måste behandlas på olika sätt . Myom inte orsakar bröst muskelknutor , och inte heller bröst muskelknutor orsaka myom

Du behöver : .
två remsor hampa tyg som 24 inches lång med 4 inches bred .
Bomull stoppning rulle .
Sax.
Prethreaded symaskin .
Två hampa tyg remsor som är 4 med 2 inches .
Två 4 tums bredd " D " ringarna .

Orsaker

Enligt University of Maryland Medical Center och kvinnors hälsa, både livmoder och bröst muskelknutor tros uppstå på grund av förhöjda halter av hormonet östrogen . Östrogen stimulerar cellerna i bröstet och väggarna muskeln i livmodern och ibland får dem att föröka sig och växa mer än nödvändigt . När det gäller bröst muskelknutor , kan de hormoner som produceras av körtelvävnad och fett celler i bröstet också bidra till utvecklingen av muskelknutor .

Symtom

myom orsaka en rad symptom , bland annat rikliga menstruationer , blödande mellan perioder , smärta vid samlag , bäckensmärta och ökad urinering . Bröst muskelknutor kan orsaka oregelbundna delar av bröstet som är ömma vid beröring , en förändring av bröstvårtan samt klåda , en molande värk eller svår smärta .

Risker

blödningar mellan perioderna som kan orsakas av myom kan också leda till järnbristanemi . Detta är ett allvarligt tillstånd som kräver läkarvård . Ohio State Medical Center anger att 99 procent av myom är inte cancer och kommer inte att leda till livmodercancer . Det kan dock finnas ett samband mellan myom och infertilitet . Bröst muskelknutor kan orsaka bröstcancer som de celler som bygger upp fibroid inte svarar korrekt på kommandon från kroppen om tillväxt och förökning .

Behandling

myom behandlas av en hysterektomi (eller avsluta kirurgiskt avlägsnande av livmodern ) , myomectomy ( eller kirurgiskt avlägsnande av muskelknutor samtidigt som livmodern intakt ) , livmoder fibroid embolisering ( där ett rör sätts in i artären som levererar blod till fibroid att krympa det) och läkemedel för att sänka östrogen och lindra smärta såsom gulkroppshormon . Bröst muskelknutor behandlas av p-piller till lägre östrogen nivåer, och om muskelknutor vägrar att krympa , operation för att avlägsna muskelknutor , att hålla bröstet intakt .

Överväganden

uterus och muskelknutor bröst är relaterade till varandra genom att de är orsakade av samma problem . Men orsakar varken villkor de andra att uppstå , men det är möjligt att lida av båda på samma gång . Om du uppvisar symptom på ena eller båda villkor , bör du kontakta din läkare omedelbart.

Previous:nothing Next:utrymningsövning förfaranden

Relaterade artiklar


 • hur lufttorka händer
 • hur man bli gravid efter en äggledaroperation
 • Vilka är fördelarna av en fitball ?
 • hudfläckar hos barn
 • de bästa lägena för en luftfuktare
 • hälsorisker för tillfälliga tatueringar
 • skalle utveckling i mänskliga manliga
 • tecknen på ett missfall
 • stipendier för omvårdnad högskolor
 • olika skäl en baby kan bära hjälm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com