Hur går det för en koloskopi på en nyfödd ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-18
En koloskopi kan en läkare att se inne i ditt barns ändtarmen och hela längden av hennes tjocktarm, för att diagnostisera källan till rektal blödning eller oförklarliga förändringar i tarmfunktionen , buksmärtor eller viktnedgång . Förfarandet för att utföra en koloskopi hos nyfödda liknar den som utförs hos äldre barn och vuxna

Du behöver : .
Roll of tjock , stretch sticka material
Måttband.
Sax.
Tyg lim.
Kardborrband (2) .

Förberedelser

Det finns inga nationella riktlinjer för tarmrengöring hos spädbarn , enligt ett samförstånd som utarbetats av en arbetsgrupp från American Society of Colon och rektal Kirurger, American Society for Gastrointestinal Endoskopi och Society of American Gastrointestinala och Endoskopisk Kirurger , som publicerades i den medicinska tidskriften Gastrointestinal endoskopi 2006 . Baserat på detta dokument , kan ditt barns läkare rekommendera att du ger din nyfödda med en klar vätska diet dagen före ingreppet och inte något via munnen i åtta timmar innan det faktiska koloskopi . Du kan också bli ombedd att administrera en liten dos av Phosphoral , laxermedel , innan förfarandet för att rengöra ditt barns tarm .

Inställning

Enligt Medline Plus , en tjänst av National Institutes of Health ( NIH ) , i allmänhet en koloskopi utförs i en läkares kontor eller ett sjukhus . Du kommer förmodligen att ges möjlighet att bo med ditt barn under förfarandet . Om din läkare inte inbjuder dig att vara med din nyfödda och du vill vara närvarande , fråga om du kan följa ditt barn .

anestesi /sedering

Innan ett förfarande inleds , bör du tala med ditt barns läkares om användningen av bedövning under colonscopy . NIH konstaterar att lugnande medel kan användas vid behov för att hjälpa barnet slappna av och att minska eventuella obehag ditt barn kan uppleva . Dessa mediciner kan levereras genom en intravenös linje .

användning av handbojor

begränsningar kan användas under förfarandet eftersom nyfödda inte kan följa instruktioner . De begränsningar finns för att begränsa rörligheten och se till att undersökningen utförs på rätt sätt . Att gråta är en normal reaktion och kommer sannolikt att leda mer från främmande miljön än från något obehag av begränsningar eller förfarandet kan orsaka .

Procedure

En colonoscope är en lång , flexibel , upplyst rör med en liten kamera monteras på ena änden som skickar en videobild till en datorskärm . Ditt barns läkare kommer att infoga colonoscope genom ditt barns anus och försiktigt framåt till den lägsta delen av tunntarmen . Luft kan införas genom colonoscope att få en bättre bild av tjocktarmen , och sugledning kan användas för att avlägsna vätska eller avföring . Eftersom colonoscope dras ut , blir din läkaren en bättre överblick av tjocktarmen . Om han ser inflammerade eller onormal som ser vävnad , kan läkaren sätta in en liten tång genom colonoscope att ta en biopsi ( vävnadsprov ) . Detta brukar inte orsaka någon smärta . Ditt barns vitala funktioner kommer att övervakas under hela förfarandet, som vanligtvis varar en halvtimme till en timme .

Recovery

Vila i allmänhet rekommenderas efter koloskopi är klar . Det är också viktigt att erbjuda ditt barn vätskor , särskilt om ditt barns läkare rekommenderade tarmrengöring före ingreppet . Ditt barns läkare kommer att ge resultatet av granskningen och eventuellt vävnad provtagning så snart som möjligt .

Previous:nothing Next:Ball & socket joint information

Relaterade artiklar


 • hur jag kan ta reda på om mitt lerfat har lett?
 • badtunnor & manlig fertilitet
 • hur man diagnostisera PCOS
 • hur man rengör badleksaker med vinäger , vatten & Clorox
 • tecken på graviditet medan tamoxifen
 • hur är fostret påverkas av alkohol & röker ?
 • alla verkliga tecken på graviditet
 • Hur fungerar lipider kroppen använder ?
 • effekter av progesteron på kroppen
 • handtvätt instruktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com