Varför ammoniak håret sönder färg orsak ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-10
Män och kvinnor vänder sig till hårfärgningsmedel att experimentera med ett nytt utseende eller gömma gråtoner . Färgsättare rekommendera bättring färgat hår med fyra till sex veckor , eftersom håret börjar växa ut och avslöjar sin naturliga pigment . Ständigt utsätta håret till starka kemikalier som finns i många färger , men kommer att skada håret och orsaka brott . Ammoniak är en viss ingrediens i permanenta färgämnen som kan äventyra hälsan hos ditt hår

Identification

Ammoniak är en alkalisk , eller grundläggande , ämnet med den kemiska beteckningen NH3 . De tre väteatomer och en kväveatom som bildar ammoniak bildar ett gasformigt eller flytande ämne som är lättlösligt i vatten , färglöst och starkt doftande . Förr i tiden var ammoniak utnyttjas som luktsalt att återuppliva svimning offer . Den kemiska nu används i rengöringsmedel , gödningsmedel och hårfärgningsmedel . Ammoniak på huden kan orsaka en brännande känsla , samtidigt som du andas kan det faktiskt leda till svimning , enligt den vise Geek webbplats .

Funktion

permanenta hårfärgningsmedel arbete av kemiskt öppna yttre lagret av hårstrået och deponering färg i kärnan av programområdet . Den mänskliga hår nagelband liknar fjäll av en fisk . Ammoniak orsakar hårstrået att svälla , vilket tvingar skalorna i de nagelband att skilja något . Den peroxid kan då tränga in i kärnan av hårstrået och ändrar pigmentet inom . Mängden ammoniak i hårfärgningsmedel är vanligtvis mindre än 1 procent i koncentration , enligt Chemical and Engineering News hemsida .

Effekter

färgning Upprepade håret med blandningar som innehåller ammoniak kommer att skada håret nagelbanden . Ammoniak är frätande , vilket innebär att det kommer att bära bort på hårstrået . Under ett mikroskop , hår som har behandlats med ammoniak kommer att börja likna schweizerost , enligt den ekologiska Color Systems hemsida . Med hälsa äventyras nagelband är del mindre tåla stress och är mer benägna att bryta .

Överväganden

Inte bara ammoniak i hårfärgningsmedel orsaka skada, utan det skadar också själva kärnan i programområdet . Ammoniak orsakar hårfärg att blekna genom att skada naturligt protein inom programområdet , som kallas tyrosin . Tyrosin är en aminosyra som producerar melanin , som i sin tur färger håret , enligt den ekologiska Color Systems hemsida . Skadad Tyrosin minskar hårets förmåga att behålla sin naturliga pigment .

förebygga och lösa

Semi-permanent och naturligt hårfärgningsmedel inte innehåller ammoniak , men ändå leverera resultat . Halvpermanenta färgämnen färg på utsidan av hårstrået snarare än att tränga in i kärnan . Detta resulterar i mindre skador på hår , men färgen också kommer att blekna bort efter flera tvättar . Vissa människor använder naturliga ingredienser för att byta hårfärg . Lightening läkemedel inkluderar citronsaft och vinäger , medan henna och svart valnöt skal kommer päls hårstrået i pigmentet likt halvpermanent färger.

Previous:nothing Next:vad som påverkar människors tillväxt ?

Relaterade artiklar


 • Texas sjukförsäkring för barn
 • frågor om barnläkare
 • hur man kan stoppa att bli gravid
 • induktionshäll faror
 • Definitionen av en barnneurolog
 • gasning & graviditet
 • masken parasiter som orsakar ledvärk
 • enkla sätt att gå grönt för din hälsa
 • säkerhet etikett krav
 • vad är dubbelspel teorin?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com