Vilka är fördelarna av testosteron?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-27
Den primära manliga könshormonet androgen eller spelar testosteron en avgörande roll för manlig hälsa och utveckling , enligt Seekwellness. com . Den spelar också en mindre roll i kvinnlig utveckling . Bibehålla en lämplig nivå av testosteron genom rätt kost , motion och viktkontroll erbjuder ett brett utbud av fördelar för män .

utveckling

En betydande ökning i produktionen av testosteron hos män utlöser början av puberteten , när kroppen börjar utvecklas mot fysiska och sexuella mognad . Testosteron gör att kroppen öka bentätheten och övergripande muskelmassa under denna period , rapporter Seekwellness. com . Det orsakar också mognaden av könsorganen .

libido och hjärthälsa

Mayo Clinic rapporterar att nedgången i produktionen av testosteron som män ålder bidrar till nedgången i libido , liksom utvecklingen av infertilitet . Underhålla högre nivåer av testosteron kan hjälpa män att hålla libido aktiva och behålla förmågan att utföra sexuellt , vilket minskar risken för infertilitet med åldrandet . Har ett aktivt sexliv även bidrar till att öka testosteron , vilket gör en något förbundet med andra . Men utan en direkt effekt av testosteron, aktivt sexliv som kan uppstå som en indirekt effekt av högre testosteronnivåer bidrar till att förhindra stroke och hjärtinfarkt , enligt en 9 Mar 2008 , artikel på ABCNews. com .

Energi

Testosteron bidrar också till en mans totala energi nivåer . En 10 augusti , 202C artikel, som publicerades på ABCNews. com rapporter om att upp till 25 procent av männen lider med lägre testosteronnivåer erfarenhet slöhet eller känsla av trötthet . Normala nivåer av testosteron hjälper till att hålla männen känner dig energisk och aktiv . En relaterad fördel av testosteron är att det spelar en roll för att upprätthålla en regelbunden sömn mönster , som även kan förbättra den totala energi nivåer .

viktkontroll

Testosteron hjälper kroppen att kontrollera fetthalt . När testosteron sjunker , enligt Mayo Clinic , kroppsfett nivåer tenderar att stiga medan muskelmassa och styrka tenderar att minska . Testosteron kan inte ensam styra kroppsfett nivåer , dock. Fettrik kost och hög alkoholkonsumtion kan orsaka viktökning , vilket minskar testosteron nivåer .

emotionella välbefinnande

Högre nivåer av testosteron leda till större känslor av förtroende och köra . Enligt en April 2010 artikeln i " Mens Health ", testosteron ökar drivkraft och ambition , delvis genom att stimulera amygdala , som hjälper till att kontrollera känslor av aggression . Även för mycket aggression kan få kontraproduktiva effekter , kan för lite testosteron drivna aggression lämna en man känsla håglös .

Previous:nothing Next:skälen för missade menstral cykel

Relaterade artiklar


 • Patienten överföringsteknik
 • hur äldreomsorg och den svaga
 • användning av bensoesyra i ett apotek
 • vad gör östrogen blockerare göra ?
 • diarré i en fem månader gammal baby
 • Listan över olika födelse kontroller
 • de noterade skillnaderna i mäns och kvinnors hälsa
 • förvaringsplats för personliga medicinska uppgifter
 • hur du tar bort löss med olivolja
 • Moderskapsförsäkringen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com