Vilka plikter av ett ob sjuksköterska ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-25
Den obstetrik sjuksköterskan är en värdefull resurs till nyblivna mödrar , spädbarn och nära familjemedlemmar . Under förlossningen , bistår sjuksköterskan modern under förlossningen genom att ge fysiskt och psykiskt stöd . Hon instruerar om spädbarnsvård strategier och kommunicerar med fadern och andra familjemedlemmar under hela arbetsprocessen .

Assist med leverans

obstetrik sjuksköterska hjälper mamman med leveransen. Sköterskan får sköta moderns behov under hela arbetsmarknaden genom att övervaka smärta och hjälpa till med andningsövningar . Nära slutet av arbetskraft , hjälper sjuksköterskan mamman flytta in i en bekväm ställning för att börja skjuta . Sköterskan övervakar början stadier av att trycka tills läkaren kommer att leverera barnet .

Lär spädbarnsvård

Sjuksköterskan ansvarar för att hjälpa kvinnan övergången till att bli en ny mamma genom att lära henne några spädbarnsvård strategier . Om modern ammar , hjälper sjuksköterskan barnet att spärren på mamma . Hon introducerar även bröstpumpar för modern och instruerar henne pumpa tekniker . Sjuksköterskan kan också visa att modern lämpliga sätt att vagga och linda , tekniker bad och hur man byter en blöja .

Monitor nyblivna mammor

En mors vård efter födseln är oerhört viktigt. Sjuksköterskan kommer att tala med mamman om att fortsätta kosttillskott och rätt kost efter födseln . Hon kommer att kontrollera sin temperatur så att ingen infektion har startat . Sjuksköterskan kommer att diskutera mammans känslor med henne för att se till att hon inte blir överväldigad i denna nya roll.

handskas med patientens familj ledamöter

Detta kan vara en nervös och traumatisk tid för den nyblivna mamman familjemedlemmar som är osäker på processen . OB sjuksköterska informerar nära familjemedlemmar förfaranden som äger rum och försöker att lugna nerverna . Hon ger också råd fadern om hur att ta hand om det nya barnet och mamma en gång hemma .

Kommunicera med läkare

En viktig uppgift för OB sjuksköterskan att kommunicera med läkare . Sköterskan kontrollerar patientens och barnets vitala funktioner och rapporterar dessa nummer till förlossningsläkaren i tjänst. Denna ständiga kommunikationslinje låter läkaren snabbt få veta om något av de "vanliga " sker mellan hans rutin prov om patienten .

Previous:nothing Next:hur man simmar med din tid och kuddar

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla kliande ben efter rakning
 • de olika stadierna i barnets sinne utveckling
 • kroppslukt hos barn
 • barnmorskor & hypnobirthing
 • penicillin allergier hos spädbarn
 • hur är liktorn ingreppet?
 • hur är ett foster påverkas av drog-eller alkoholmissbruk ?
 • behandling för missbruk mellan makar
 • nödsituationer säkerhetsutbildning
 • biverkningar av Yazmin p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com