amning och kost begränsningar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-03
Gravida kvinnor har notoriskt stor aptit, eftersom barn växer inuti en av dem drar näring från moderns kropp. Moderns kropp är också svårt i arbetet att skapa en leverans av mjölk till det nyfödda barnet. Eftersom allt en mamma äter eller dricker kommer att hamna i hennes bröstmjölk, bör vissa livsmedel och drycker begränsas eller kringgås alla tillsammans för att se den ammande barnet håller näring och friska

små kroppar

Det är viktigt att komma ihåg att eftersom barn har mycket mindre organ än vuxna, kan de ämnen de konsumerar påverkar dem att en större grad. En till synes harmlös mängd koffein eller alkohol som konsumeras av mamman kunde ha en högre grad av påverkan på barnet än hon trodde. Ammande mödrar bör övervaka sina barn hitta mat, smutsiga blöjor och sovvanor för att avgöra om deras matvanor kan påverka barnet.

Junk Food

bibehålla en balanserad kost kan översättas till bättre kvalitet mjölk för en nyfödd . Enligt Linda M. Hanna , IBCLC , programkoordinator för Amning och prenatal Education Services på Cedars- Sinai Medical Center i Los Angeles, " Beyond tvekan är den näringsrika kvaliteten på den mat du äter av större vikt under amning . bara lägga tomma kalorier , är som de som finns i sötsaker eller skräpmat inte kommer att hjälpa dig eller ditt barn . "Ammande kvinnor bör undvika livsmedel som innehåller mycket socker och mättat fett . Istället äter naturliga livsmedel rika på näringsämnen som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Ammande mödrar bör ha minst tre portioner av fett i kosten , som kan inkludera vegetabiliska oljor , smör , avokado eller ens majonnäs .

Alkohol

Även om det är bevisat att alkohol inte bör konsumeras under graviditet , är experter förvånansvärt splittrad när det gäller att konsumera det under amning . Medan vissa studier visar att alkohol har en negativ inverkan barnet , andra studier visar att det inte har någon inverkan alls . Med detta i åtanke , mödrar ska fela på sidan av försiktighet och undvika att dricka alkohol , eller åtminstone undvika att dricka den inom två timmar av amning . Också begränsa drycker till en eller två ibland .

Koffein

Eftersom barn är mindre , kommer koffein modern konsumerar har en större inverkan på dem . Liksom hos vuxna orsakar koffein överbelastning utvecklingspotential , nervositet , irritabilitet och sömnsvårigheter hos barn . Koffein kan också göra barn mindre villiga att amma . Av denna anledning bör ammande mammor undvika läsk , kaffe , koffeinhaltiga te och choklad . Om barnet verkar på kant eller " hyper " efter amning , bör modern överväga att skära koffein från sin kost .

Miljögifter

Vissa kemikalier som finns i livsmedel och vatten kan utgöra en risk för en ammande barns hälsa . Sådana kemikalier kan nämnas kvicksilver i fisk , fann bekämpningsmedel och herbicider i frukt och grönsaker och spår kemikalier som finns i kranvattnet . Ät ekologiska frukter och grönsaker när det är möjligt . Ta skinnet av av magert kött och fisk , som hud tenderar att lagra de flesta kemikalier. Dessutom dricker filtrerat eller buteljerat vatten i stället för kranvatten .

Previous:nothing Next:hur jag kan ta reda på om mitt lerfat har lett?

Relaterade artiklar


 • tecken på graviditet medan Depo
 • hur du tar bort löss med olivolja
 • Hur fungerar lipider kroppen använder ?
 • kristaller i spädbarnsurin
 • naturliga bördighet för kvinnor
 • vad är dubbelspel teorin?
 • läkemedel som inte är friska för kvinnor under graviditeten
 • överaktiv blåsa hos barn
 • tonåriga fysisk utveckling
 • akne neonatorum behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com