bensen och fibromyalgi

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-21
Fibromyalgi ( även kallad fibromyositis , fibromyalgi och fibrositis ) är ett syndrom som innefattar symtom som t. ex. generaliserat smärta , trötthet , områden anbud , sömnproblem , psykiska problem och onormal smärta bearbetning . Enligt National Association Fibromyalgi , " Ett syndrom är en samling tecken , symptom och medicinska problem som tenderar att inträffa tillsammans men är inte relaterade till en specifik , identifierbar orsak. " Fibromyalgi har kopplats till bensen exponering genom anekdotiska rapporter bara . För närvarande medicinska studier saknar bekräftelse på sambandet mellan bensen och fibromyalgi

Identification

fibromyalgi inte har en specifik , identifierbar orsak. The National Association Fibromyalgi säger , vad som menas om villkor är att "De flesta forskare är överens om att fibromyalgi är en störning i central behandling med neuroendokrina /neurotransmittor dysreglering . " Någon som lider av fibromyalgi känner smärta intensivt , på grund av en abnormitet i sensorisk bearbetning . Vad forskarna inser är att det finns en ökning av ett ämne i ryggmärgen avses helt enkelt som " P. " Det finns dessutom minskat blodflöde i thalamus område i hjärnan , minskad serotonin och tryptofan , som ett villkor för att som HPA -axeln underfunktion och oregelbundna cytokin funktion .

Bensen Överväganden

Den kemiska Bensen är ett cancerframkallande ämne enligt Friska. netto. Bensen finns i miljön, från bil utsläpp, olja och kol. Många produkter är gjorda av bensen, såsom färgämnen, fibrer, lösningsmedel, rengöringsmedel och kemikalier. Det är i läsk och andra livsmedel. Sambandet mellan bensen exponering och fibromyalgi är mer av ett underförstått samband snarare än en direkt korrelation.Till exempel visar ProHealth att 20 till 47 procent av fibromyalgi fall anser att de har multipel kemisk känslighet (MCS). Detta tillstånd är en allvarlig reaktion mot kemisk exponering. Tron att bensen är ansvarig delvis för MCS, uttrycks med Miljösjukdomar Resurs.

Industriell exponering

ett pågående ärende i Tonawanda, New York, innebär att bensen exponering är en möjlig orsak till fibromyalgi. Vikten av fallet är att senator Charles E. Schumer offentligt gör att referensnivån, men gör han inte ge exakta vetenskapliga studier för att underbygga sitt påstående. Senator hemsida citerar, "En studie finansierad av EPA och december som ägde rum mellan juli 2007 och juli 2008 visade att bensen nivåer i många områden i och runt staden Tonawanda är upp till 75 gånger högre än New York State Department of Environmental Bevarande rekommenderade riktlinjer. "Han fortsätter med att förklara att i det omgivande området Tonawanda, fibromyalgi och andra villkor, såsom cancer, uppstår vid oregelbundet höga. Centers for Disease Control and Prevention förklarar att det finns skadliga hälsoeffekter för kroppen och immunsystemet från långvarig exponering för bensen. Innebörden är att bensen kan vara inblandade i fibromyalgi fall är dock anslutningen något oklar utan vetenskapliga studier att backa upp.

Toxiner och fibromyalgi

Enligt Stein Ortopedisk Associates, PA, toxiner bidra till fibromyalgi. De uppger också att bensen, tillsammans med många andra kemikalier, kan skada det centrala nervsystemet. Detta gör att signalsubstanserna serotonin och dopamin ta slut i kroppen.

Forskning

fibromyalgi, multipel kemisk känslighet och även Gulfkrigssyndromet har en viktig aspekt gemensamt. Villkoren visa alla små mängder glutation, en viktig avgiftning kemikalie. Enligt The Miljösjukdomar Resource , studerar man nu detta problem . Eftersom MCS är kopplat till bensen och har den låga nivån av glutation gemensamt med fibromyalgi , bör forskning ger bättre förståelse av bensen och andra gifter i fibromyalgi .

Previous:nothing Next:koffein effekter på fostret

Relaterade artiklar


 • användning av bensoesyra i ett apotek
 • är lsil alltid orsakas av HPV ?
 • hur man hittar hemtjänst anläggningar i Berkeley Kalifornien
 • hur man sållar fluorid ur vattnet
 • akne neonatorum behandling
 • hur man kan bli av ansluten öron
 • naturliga bördighet för kvinnor
 • effekterna av videospel & stroboskop
 • potträning för äldre barn med Aspergers
 • tekniker för minne slipning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com