effekten av äldres missbruk på vård

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-14
Det är ingen hemlighet att den amerikanska befolkningen åldras. Eftersom antalet äldre amerikaner ökar så ökar antalet äldre amerikaner som möter den hårda verkligheten i fysisk misshandel, sexuella övergrepp, vanvård och ekonomiskt utnyttjande i händerna på deras vårdare. Ofta är dessa människor är fysiskt svaga och isolerade, så kontakten med sjukvården kan vara deras första-om inte deras enda-chansen för hjälp

Du behöver:
NiMH Batteri

Betydelse

Eftersom definitionen av övergrepp mot äldre varierar från stat till stat till stat, är det svårt att komma med exakt statistik, men myndigheterna uppskattar att mellan 1 och 2 miljoner amerikaner 65 år och äldre har blivit illa behandlad av en vårdgivare, enligt National Center på Elder Abuse. Det är också uppskattat att endast 1 av 14 fall av övergrepp och vanvård kännedom av polis eller sociala myndigheter tjänsten.

Identifiering

Enligt Dr Monique I. Sellas och Dr Laurel H. Krouse, skriver för eMedicine offer för våld ser läkare dubbelt så ofta som resten av befolkningen. Detta sätter människor i vårdyrke, särskilt akutmottagningen personal, de bästa förutsättningarna för att identifiera och skydda offren för övergrepp mot äldre.

Missuppfattningar

Även vårdpersonal har störst chans att identifiera offer för övergrepp mot äldre, många fall av misshandel och vanvård rapporteras aldrig eftersom läkarna inte känner igen varningssignalerna. Vissa läkare anta att patienter som offer kommer att berätta för dem vad som händer . Det är bara ungefär en av sex offer själv-rapporten, enligt Sellas och Krouse , och av dem som gör själv-rapporten, är en del trodde inte på grund av demens eller psykiska problem .

Överväganden

byråer som sysslar med övergrepp mot äldre rekommendera att läkarna alltid ha missbruk i åtanke som en möjlighet när en äldre person är beroende av en vårdare . Dessutom kvinnor är något mer benägna att missbrukas än män , risken för missbruk ökar med åldern , och de äldre som har demens , psykiska hälsofrågor eller ämne frågor missbruk är också mer benägna att bli offer för övergrepp .

Förebyggande /Lösning

Så att vårdpersonal inte missar så många fall av övergrepp mot äldre rekommenderar American Medical Association (AMA ) att läkare göra det till en rutinmässig del av sin examen att fråga äldre patienter om någon är skada dem , försumma dem eller utnyttja dem , enligt Sellas och Krouse . De läkare bör ställa dessa frågor på ett ickedömande ton och när vårdaren är i ett annat rum för att öka chanserna att patienten kommer att svara uppriktigt .

Kostnader för hälsovården

Det är inte bara missbrukas äldste mer sannolikt att se sin läkare än de som inte missbrukas äldste , de är också mer sannolikt att kräva sjukhus . Ibland antagningen är nödvändigt att behandla skador eller sjukdomar som en följd av missbruk eller försummelse . Andra gånger , men dessa är " social antagning ", vilket innebär att det inte finns någon annan säker plats för den äldre att gå , så hon är inlagd på sjukhus tills andra arrangemang kan göras för hennes vård .

Sjukvårdspersonal som gärningsmän

Det bör noteras att missbruk eller försummelse förekommer inte bara i hemmiljö utan även i vårdhem och andra vårdcentraler . Under 2003 undersökte statliga ombudsman program rikstäckande mer än 20. 500 anmälningar om misshandel , vanvård och ekonomiskt utnyttjande på sjukhem , enligt National Center på Elder Abuse .

Previous:nothing Next:navelsträngsblod gasanalys

Relaterade artiklar


 • telejourer för graviditet frågor
 • hur man inte ska få hudbristningar under graviditeten
 • kroppsdel fakta
 • information om blastofen tamoxifen
 • information om knölar på bröstet med blod i dem
 • vatten födseln tips
 • biverkningar av klor i vatten
 • vad är syftet med kvinnliga könshår?
 • den bästa medicinska tidskrifter
 • hur man hittar en CIGNA vårdgivare lista
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com