hälsoeffekter från andning katt urin

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-15
Du älskar ditt husdjur , men med husdjur kommer olyckor eller dåliga vanor . Pet fläckar kan vara svåra att få bort. Värre än fläckarna är de lukter som kan följa med dem . Cat urin har en särskilt stark lukt . Du är orolig för rök och föroreningar i luften , och oroa sig för hälsoeffekterna av inandningsluften med en stark , obehaglig lukt .

Grad av Lukt

Om du skickar en låda som precis använts , du förmodligen kommer inte ens märka ett urin lukt . Kitty kullar gör ett bra jobb med att absorbera urin och neutraliserar lukt . Om lådan inte rengörs tillräckligt ofta, kan lukten av urin bygga upp . Dessa är dag till dag lukter och vanligtvis inte av intresse eftersom katt lådor kan sättas i avlägsna platser . Oron är mer troligt om kvardröjande fläckar och lukt i mattan .

Ammoniak

Cat urin innehåller ammoniak , vilket är en viktig orsak till stark lukt . Ammoniak kan vara farligt , men det är en naturligt förekommande förening . Även ammoniak finns i jord från bakteriella processer är det också produceras i människokroppen. Ammoniak används för att rena vatten, som ett gödselmedel, ett köldmedium, och vid framställning av plaster, tyger, bekämpningsmedel, färgämnen och sprängämnen. Det är också viktigt i kroppen för att göra proteiner, enligt New York's Department of Health.

Hög koncentration

Ammoniak i sig är inte problemet, det är koncentrationen. Farligaste är ren ammoniak i flytande form, även kallad vattenfri ammoniak, inte i lösning med vatten. Denna blankett är endast hållas vid högt tryck eller vid mycket låga temperaturer. Det är frätande och förstörande på celler. Annars blandar ammoniak med vatten och är korrekt kallas ammoniumhydroxid. Ammoniumhydroxid (vanligtvis, "ammoniak") används för industriella ändamål har en hög koncentration av cirka 30 procent av vikten. Det är frätande och farlig.

Lägre koncentrationer

Enligt den kanadensiska Centrum för hälsa och säkerhet, rengöringsmedel som innehåller ammoniak för industriellt bruk innehålla höga halter och kan orsaka irritation och brännskador. Dessa lösningar har en koncentration på 10 till 25 procent och anses vara farliga. Du kan uppleva ökad hjärtfrekvens, irritation i ögon och slemhinnor, lungsjukdom, hosta och illamående. Rengöringsmedel har en koncentration på 5 till 10 procent. Dessa produkter finns med varningar: Undvik inandning, undvika att få rök i ögonen, minimera kontakt med huden och användning i väl ventilerade områden

mycket låg koncentration

Cat urin har en koncentration på 0,2 procent. . Människan har utsatts för djurens urin i tusentals år. Lukten av katt-urin kan sitta, men även andra än irriterande dig mentalt, är det av liten betydelse. Ammoniak används som en respiratorisk stimulerande av tyngdlyftare och är även närvarande i luktsalt användas för att väcka människor som har svimmat. Enligt healthychild. org, sådana exponeringar uppstå vid nivåer som är för låg för att utgöra någon hälsorisk.

Luktsinne

Exponering för kraftiga ammoniak över tid kan orsaka en förlust av luktsinnet. Du kan uppleva detta om du arbetar med ammoniak . Vissa djurägare kan vänja sig vid PET dofter , men ammoniak från katt urin är inte tillräckligt stark för att orsaka en verklig förlust av luktsinnet .

Allergier

Även lukten av katt-urin inte kommer att orsaka några hälso- problem , kan personer som är mycket känsliga , har allergier eller svåra andningsproblem såsom astma verkar reagera . De är antagligen reagera på andra saker , inklusive katt ilska , andra husdjur och rengöringsprodukter. Blanda inte ihop en obehaglig lukt med något skadligt .

Previous:nothing Next:Vilka frågor bör du fråga ditt företag sjukförsäkring ?

Relaterade artiklar


 • biverkningar av Yazmin p-piller
 • vad är inkubator vård hos nyfödda ?
 • information om hypertoni hos nyfödda
 • större ligament i foten
 • hur man kan förebygga hudsjukdom
 • tamoxifen effekter på endometriet
 • komponenter i en medicinsk historia
 • hur man rengör kran luftfuktare
 • mögel exponering behandlingar
 • Vatten & öroninfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com