hur jag kan ta reda på om mitt lerfat har lett?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-02
Keramik eller lergods rätter kan testas för bly med kit hemtestning finns på de flesta byggvaruhus . Bly testutrustning är i allmänhet mindre än $ 10 och du behöver bara testa en tallrik eller ett glas från en uppsättning för att upptäcka om bly är närvarande . Var medveten om att testa kit är inte 100 procent korrekt . Det enda sättet att vara helt säker på disken är blyfria är att få dem analyseras på ett labb

Betydelse

Mest lerfat är belagda med en glasyr innan bränning för att skydda ytan och göra rätter tåliga nog för dagligt bruk. Många glasyrer , speciellt glasyrer som användes före 1970-talet innehöll bly. Detta leder kan sippra , eller läcka , till mat och med tiden kan orsaka blyförgiftning .

Identifiering

Hem testutrustning ska användas om det finns någon misstanke om bly i din lerfat . Vissa rätter är mer sannolikt innehåller bly och som glasyr än andra . Enligt Center for Environmental Health , något högre risk rätter inkluderar rustika terrakotta keramik , grov eller höjas dekorerade rätter och varje maträtt som har en kalkhaltig restprodukt vid tvätt .

Effekter

lerfat inte är en viktig bidragande orsak till blyförgiftning , men om rätter som innehåller bly används tillräckligt ofta kan det finnas ett giftiga uppbyggd över tiden . Detta gäller särskilt för små barn som får förvärva intellektuella utveckling problem orsakade av bly exponering .

Överväganden

Rätter som är belagda med bly glasyr kommer läcka mer bly i livsmedel vid upphettning eller mikrade . Var extra försiktig med kaffe muggar eller billig importerad koppar som skulle kunna lakas betydande halter av bly .

Historia

I början av 1971 , etablerade FDA lergods leda gränser i USA . Bly gränser har också inrättats i länder som Australien , och tillverkarna i dessa länder måste märka sina rätter "lead free " eller "inte säker för användning i livsmedel beroende på blyhalter i glasyren .

Previous:nothing Next:Medicaid moderskap

Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om fötterna och tånaglar för äldre
 • amning och hyperglykemi
 • möjliga tecken på graviditet
 • Hur man använder en ccs glukometer
 • tecken på missfall under graviditeten
 • hur en baby former i livmodern
 • Vilka är de hälsorisker som mikrovågsugnen livsmedel i styrofoam containrar ?
 • roll elastin
 • tecken att berätta om du är gravid
 • brandsäkerhet information för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com