hur man kan blockera blå eller UV- ljus

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-27
Ultraviolett ljus (vilket är ett missvisande eftersom ultravioletta strålarna är bortom det synliga spektrat av ljus ) har visat sig hjälpa orsaka fysiska förhållanden som sträcker sig från solbränna till makuladegeneration och hudcancer . Blått ljus ( som gör att himlen ser blå ) kan också hjälpa UV -strålar orsaka negativa effekter på vår hälsa . Men om du vidta lämpliga försiktighetsåtgärder och vara medvetna om både tid och din omgivning , kan du blockera nog av dessa strålar för att hindra dem från att skada dig

Du behöver : .
solskyddsmedel.
Solglasögon eller " blå blockerare " .


1 .
Använd rätt solglasögon . Solglasögon kan blockera 100 procent av UV-strålning om du köper rätt typ ( glasen kommer att märkas som UV skyddsmedel ) . Wraparound stil glasögon brukar också blockera den mest UV- ljus eftersom det finns så lite utrymme för solljus för att glida omkring kringutrustning . Detta är en viktig aspekt eftersom UV-ljus kan skada ögonen .
2 .
Använd solskyddskräm , och ju högre SPF skydd desto bättre . SPF30 bör vara minimum räkna , eftersom solskyddsmedel går upp till SPF 70 och 100 . För att vara säker bör du alltid använda solskyddskräm när du tänker på att gå ut och solen skiner , sommar eller vinter . UV- ljus kan faktiskt vara värre på vintern , eftersom ljuset reflekteras av snön .
3 .
Var uppmärksam på var du är . UV och blått ljus är mer benägna att nå dig om du är i en stor öppen plats omgiven av reflekterande ytor , såsom sanden på en strand eller i snön i en skidbacke . Om du är i skuggan , eller om du är i en tätort där ljuset blockeras och sprids av arkitektur , så ska du vara säkrare utanför för längre perioder .
4 .
Om du är orolig för blått ljus , kan du bära blå blockerare . Dessa glasögon med en gul nyans som blockerar blå ljusstrålar från att komma till dina ögon . De klipper även bländning och bidra till världen i en skarpt .


Previous:nothing Next:Vad är vegetabiliska kapslar ?

Relaterade artiklar


 • om blödning efter abort
 • funktioner av progesteron under graviditeten
 • brandsäkerhet information för barn
 • hur man dramatiskt öka dina spermier
 • hur man talar till äldre föräldrar
 • Lactobacillus fakta
 • om Nalgene vattenflaskor
 • Hur är DNA-tester görs för att bevisa faderskap ?
 • konstiga tecken på graviditet
 • fysisk aktivitet bedömning i barn-och ungdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com