hus mögel och dess effekter på människor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-31
Mögel och sporer framställer kan skapa allvarliga hälsoproblem hos människor och husdjur . Mögel förebyggande kan eliminera mycket av problemet, men försiktighet bör användas i områden där fukt , översvämningar och fukt är en konstant faktor i hemmen . De olika typer av människor mögel effekt på olika sätt , speciellt de med försvagat immunsystem och luftvägsbesvär , och kontakt med mögel bör undvikas

Mold

Enligt CDC , kan mögel hittas inomhus och utomhus. De är en svamp och det är inte känt hur många arter av mögel finns, men kan uppskattas till upp till 300. 000 plus , enligt CDC . Luftfuktighet , fukt och värme är faktorer som mögel tillväxt och spridning , påskynda processen för reproduktion av mögelsporer , som flyttas om ett hem genom kanalen arbete och ventiler värme . Mögelsporer , till skillnad från mögel i sig, kan överleva torka och svåra förhållanden .

Typer

Tre grupper av formar påverkar människor och husdjur på olika sätt . Allergena formar har i allmänhet en effekt på dem som är allergiska mot mögel eller personer med astma . Patogena formar leda till infektioner och kan ha obehagliga effekter på immunsystemet , speciellt de med redan undertryckta immunförsvar . Den tredje , toxigenisk formar , kan leda till allvarliga hälso problem för någon . Dessa formar kan leda till cancer och andra radikala sjukdomar och tillstånd .

Effekter

Några av de hälsoproblem erfarna från att leva med mögel i hemmet , bortsett från den gemensamma allergi mot mögel , inkluderar andningsproblem och hosta , andas brist , trötthet , cancer , immun problem , magsår sjukdom , astma , blodigt slem i barn och äldre och reproduktiva effekter , enligt DrJames Li vid Mayo Clinic . Dessa kan öka om mögel inte rensas ut i ett rekommenderat sätt . Felaktig sanering kan resultera i att sprida mögel och uppmuntra snabbare produktion av sporer .

Förebyggande

Det enda sättet att kontrollera mögel i ett hem är att eliminera de miljöer som uppmuntrar mögeltillväxt . Ren, fuktig upp områden , torka ut våta källare så fort som möjligt , avgas ånga från matlagning och duschar , använda en avfuktare och rena områden som håller fukt i hemmet . Särskilt angelägna områden är källare , badrum och mörka fuktiga utrymmen . Torka ytor ner med blekmedel och torka noggrant för att förhindra mögel sporer . Flood zoner har ökat mögelproblem .

Varningar

Kontakt med mögel bör undvikas vid rengöring . Använd en ansiktsmask och gummihandskar när avtorkning mögel ytorna mögelsporer kan påverka kroppen via huden . Undvik att installera mattor på fuktiga ställen som detta fällor fukt under mattan och kan öka produktionen mögel Spore. Var medveten om lukter som kan tyda på mögel är närvarande men inte syns . Rent vatten spill, läckage och droppar reparera så snabbt som möjligt .

Previous:nothing Next:vilka ingredienser bör tvål måste göra det effektivt?

Relaterade artiklar


 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • tecken på dehyration i baby
 • vilka sjukdomar kan du fånga från en kattsand låda ?
 • vision utveckling hos bebisar
 • melamin barn
 • Vad är orsaken till smärta under höger skulderblad ?
 • tecken på att bli gravid
 • hur alkohol påverkar kroppens vatten volym
 • vuxna akne och känslig hud
 • hur män kan hålla från att ha hängande bröst
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com