information om småblödningar mellan cykler

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-25
Spotting små mängder av blod mellan regelbunden menstruationscykel kan vara en källa till försämring och omsorg om kvinnor som drabbas. Det finns många orsaker till denna händelse , och ofta är direkt relaterade till hormonella förändringar. Några av de vanligaste orsakerna till olovlig observation är användningen av hormon-baserade preventivmedel, klimakteriet , infektioner och tidig graviditet . Mer sällan , blödningar mellan menstruationerna kan indikera ett allvarligare problem såsom urethral framfall , diabetes , myom och cancer .

Du behöver:
Soap
. Vatten.
Handduk .

Preventivmedel

Hormonella preventivmedel som p-piller , kan Depo-Provera injektion och spiraler orsaka en kvinna att blöda oregelbundet . Generellt när kvinnor startar en ny form av preventivmedel , rekommenderas av sina vårdgivare att vänta tre månader för att deras kroppar att anpassa sig till de hormonella förändringar . Om blödning fortsätter efter tre månader , kan vårdleverantör föreslå en alternativ form av preventivmedel .

Klimakteriet

Ofta som klimakteriet närmar kvinnans cykel blir oregelbunden , vilket gör det svårt att spåra henne perioder och ägglossning . Ibland kan kvinnan ägglossning mer än en gång och sedan gå under en längre tid utan ägglossning alls . Inte bara frekvensen av de perioder förändring, men varaktighet och intensitet kan påverkas också. Därför kan en kvinna på väg in klimakteriet uppleva extremt lätt och oväntade perioder som skulle klassificeras som spotting .

sexuellt överförbara infektioner och sjukdomar

Oregelbunden spotting är tecken på vissa sexuellt överförbara infektioner och sjukdomar , däribland klamydia och gonorré . När oförklarliga spotting inträffar bör alla sexuellt aktiva kvinnan överväga möjligheten av en sexuellt överförbar sjukdom eller infektion och se hennes läkare att vara ordentligt diagnosen . Obehandlad STD kan orsaka obotliga skador på kvinnans fortplantningsorgan och allmänna hälsa.

tidig graviditet

Ibland kan en kvinna drabbas av blödningar på grund av tidig graviditet . Ibland ett befruktat ägg som hålor i livmoderslemhinnan kan orsaka en liten blödning . Detta kallas implantation blödning och förekommer ofta mellan ägglossning och den tidpunkt då en kvinna normalt skulle ha sin tid . Graviditet bör alltid övervägas i alla sexuellt aktiva kvinnor i fertil ålder . En oupptäckt tidig graviditet kan orsaka blödning om det finns en komplikation , såsom en ektopisk eller ett missfall.

Sällsynt Orsaker

Några ovanligare och allvarligare orsaker till oväntade småblödningar mellan menstruationerna är cancer i reproduktionsorganen , inklusive livmodern och livmoderhalsen . Sjukdomar som diabetes och hypertyreos kan rubba den naturliga balansen av hormoner och orsaka oregelbunden spotting. Anatomiska problem eller trauma som sexuella övergrepp, urinrör framfall eller ett föremål som ingivits inne i slidan är också bland de mer sällsynta orsakerna till oregelbundna blödningar . Det är lämpligt att en kvinna som upplevde oförklarliga blödningar konsultera en läkare eller sjuksköterska.

Previous:nothing Next:Vilka plikter av ett ob sjuksköterska ?

Relaterade artiklar


 • vård och barnmorskor etisk kod
 • lämplighet idéer för undervisning en vattensport klass
 • hur man kan bli av en polyp
 • hur du lägger till anhöriga till din sjukförsäkring
 • Skillnaden mellan blodplasma och blodserum
 • utveckling i ett 17-månader gammal baby
 • hälsorisker för tillfälliga tatueringar
 • Definitionen av paraffininbäddning
 • hygien tips för barn
 • fördelar och nackdelar med navelsträngsblod bank
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com