information på bollen och uttaget , vänd och gångjärn av knäet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-17
I barndomen människor har ca 350 ben , varav många smälta ihop under tillväxt, vuxen människa slutar med ett genomsnitt på 206 ben . Bones ge kroppen stöd och möjligheten att röra sig. Platsen där två ben möts är känt som ett gemensamt , och benen hålls samman och hindras från att bära mot varandra med en stark vävnad som kallas ligament , senor och brosk . Det finns fem huvudtyper av lederna i kroppen , och vissa delar av kroppen rör sig på olika sätt på grund av de olika typer av förband .

Du behöver : .
NiMH Batteri

Ball och Socket

Den kula och ledskål på axeln och höften ge mer spektrum av rörelser än någon annan led. Exempelvis i axeln bollen-formade huvudet av överarmsbenet ben sitter i de grunda bollformade hålighet på skulderbladen . Eftersom leden är lös och uttaget är grunt , flyttar axel fritt och kan rotera 360 grader . Höftleden är mer stabil och mindre rörliga än axeln . Den klotformade huvud av lårbenet sitter ordentligt i den djupa uttaget på höftbenet , och lårbenet är också hjälpt att stanna på plats av brosk i vägguttaget . Ligament som förbinder lårbenet och höftbenet är de starkaste i människokroppen .

Gångjärn

gångjärn gemensamma är den enklaste av alla fogar. Hittade på knän, armbågar och fingrar och tår , gångjärnet tillåter rörelse i endast en riktning , ungefär som ett gångjärn . Kroppens största leder är det gångjärn på knäna . Knäna har var fyra ben : lårbenet , även känd som lårbenet , skenbenet och vadben i underbenet och knäskålen , allmänt känt som knäskålen . Knäledsartros skiljer sig från andra gångjärn i att de är långt mer komplex och flytta bakåt och framåt och vridning på sina axlar , så att fötterna att vända från sida till sida . Benen stödja knät och ge stela av det gemensamma , musklerna flytta leden, och ligament håller ihop förbandet .

Pivot

Pivot lederna tillåter rotation runt en axel . Nacke och underarmar har pivot leder . I nacken , mellan atlas och axeln , även känd som den första och andra halskotor , direkt under skallen tillåter vridbara leden för vridning på huvudet från sida till sida . I underarmar , radie och ulna slingra sig runt varandra .

knä

Enligt American Academy of ortopediska kirurger , är knäleden mycket känsligare för skador på grund av ständiga påtryckningar , bultande , bockning och vrida det uthärdar , nästan fem miljoner människor besöker kontoren för ortopeder årligen på grund av knäproblem . Mer än tre miljoner av de besöken är skadebetingade , resterande beror på artrit och andra sjukdomar . När knän flyttar de inte bara böja och räta , men flex och utöka . Deras förmåga att rotera något har bara blivit erkänd av den medicinska professionen sedan 1960-talet , som står för det stora antalet knäskador om vilken föga är fortfarande känd och förstådd . Viktiga för att underlätta rörligheten är knäet muskler som går tvärs över knäleden : quadriceps i framsidan av knäet och hamstrings i ryggen . Ligament håller ihop förbandet .

Höfter

Äldre människor är särskilt mottagliga för höftfrakturer , orsakade av försämring av funktionen av kulled , och sjukdomar som artros och benskörhet . Höftledsplastik ( ersättare ) är en vanlig operation för personer med grav höft skada . Kirurgen tar bort skadad brosk och ben från höften gemensamma och ersätter dem med nya , konstgjorda delar .

Previous:nothing Next:anställdas hälsa incitamentsprogram

Relaterade artiklar


 • tecken på en eventuell graviditet
 • Skillnaden mellan ett foster och ett embryo
 • hur man skriver en personlig sjukdomshistoria
 • roll elastin
 • vad är saccadic öga ?
 • skyltar att veta om du är gravid
 • tidig språkutveckling hos fullgångna och för tidigt födda barn
 • tecken på arbetskraft i graviditeten
 • klimakteriet : nattliga svettningar & kaliumbrist
 • Medicaid stödberättigande nivåer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com