kardiovaskulära och pulmonella system

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-13
Hjärt- och lung- systemet spelar en nyckelroll i kroppens förmåga att upprätthålla homeostas . Levererar syre , tar bort koldioxid , reglera den sura nivåer och kroppstemperatur är bara några av de krav som ställs på våra kardiovaskulära och pulmonella system . Dessa system är mer än bara hjärtat och dess fartyg, men en komplex samling av organ som utför särskilda uppgifter för att hålla hela kroppen fungerar

Identification

det kardiovaskulära systemet består av hjärtat och blodkärl. Hjärtat är en muskel som består av två separata pumpar ligger på höger och vänster kammare. Dessa blodkärl reser över hela kroppen, distribuera blod och samla det att lämna tillbaka den till lungorna och sedan hjärtat där processen upprepas ständigt. Lungorna omfattar de två lungorna och alveolerna som överför gaser i lungorna.

Betydelse

det kardiovaskulära systemet är nyckeln till våra celler "abillity att ta emot näringsämnen och avlägsna slaggprodukter för att hålla dem fungerar. De två systemen arbetar tillsammans som ett transportsystem, pumpa och leverera syrerikt blod så att kroppen kan överleva. Lungorna roll är ritningen i syre och trycka ut koldioxid. Aveoli i lungorna byter ut två gaser medan blodet vid ytan i lungorna. Det är då hjärtats arbete att pumpa att syresatt blod i hela kroppen.

Funktion

Blod på ytan i lungorna utbyten koldioxid syre pumpas av den högra sidan av hjärtat. Syresatt blod återvänder sedan till hjärtat än en gång på vänster sida där det är tryck ut till artärerna. Blodet sedan grenar ut i mindre fartyg kallas arterioler. Blodet går igenom ännu mindre fartyg, kallas kapillärer, där syre sprids in i cellen, är koldioxid samlas med avfall och hormoner levereras. Den deoxygenated blodet återförs sedan till hjärtat genom venoler till stora vener in i höger kammare för att starta programmet igen.

Storlek

Storleken på den genomsnittliga hjärtat är liknande den i en knuten näve. Artärer och vener varierar i diameter från 0,1 mm till 1 cm, beroende på läge. Arterioler och venoler intervallet 10 till 100 Um i diameter (endast synlig i mikroskop), och kapillärer kan vara mellan fyra till 10 um i diameter. Enligt "Principer för anatomi och fysiologi," blod bidrar med ungefär 8 procent av vår kroppsvikt och är cirka en gallon och en halv i volym.

Effekter

Eftersom cellerna kräver en konstant tillförsel av syre och näringsämnen , hjärtat måste kontraktet i genomsnitt mellan 70 och 80 slag per minut. Under stress kan pulsen öka snabbt för att möta kraven . Hjärtat slog regleras av förlängda märgen i hjärnstammen men kan ta emot information från andra delar av nervsystemet för indata baserade på stress eller upphetsning . Den hjärtslag skapar ett tryck på hjärt-kärlsystemet för att blod nå längst delar av vår kropp . Detta är känt som blodtryck, och en onormal läsning kan vara ett tecken på hälsoproblem . Om pulsen ökar , så måste lungorna volymökning med ökad syre krav .

Previous:nothing Next:hur man kan jämföra individuell sjukförsäkring i Colorado

Relaterade artiklar


 • skyldigheter en NICU
 • effekten av cybermobbning
 • modifierad checklista för autism hos småbarn
 • enkla sätt att gå grönt för din hälsa
 • define radiologer
 • barn och musikterapi
 • Vad är Kid ’s hjälptelefon ?
 • riktlinjer för män & hjärtsjukdom
 • hur du tar bort tillfälliga tatueringar från huden
 • hur man kan bli av bröst akne
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com