kemikalier i papperstallrikar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-31
Du vill ge din familj med de bästa valen möjligt, särskilt när det gäller hälsa . Det är viktigt att ställa frågor om de objekt som du använder på en dag för dag , till exempel om saker kommer ifrån och hur de produceras . Papperstallrikar är inget undantag. Bekvämligheten i detta disponibla porslin har funnits i årtionden , men när var senaste gången du forskat tillverkningsprocessen av papperstallrikar ? Gifter och kemikalier finns i papperstallrikar , t. ex. flyktiga organiska ämnen (VOC ) , polystyren och dioxin . De flesta kemikalier tillsätts under tillverkningsprocessen , till exempel i blekning av papper vitt

VOC

Flyktiga organiska föreningar finns i många saker från färg till papperstallrikar . VOC gaser som frigörs från saker som att färgen på väggarna i ditt hem eller din kontorsskrivare . Enligt Environmental Protection Agency ( EPA ) , kan VOC orsaka både kort och lång sikt konsekvenser för hälsan . EPA har även påpekat att dess " Office of forskning och utveckling är " Total exponering Assessment Methodology ( TEAM ) Study " ( volym I till IV , som blev färdig 1985) fann halter av ett tiotal vanliga organiska föroreningar som skall 2 till 5 gånger högre inuti hem än utanför oavsett om bostäder på landsbygden eller mycket industriområde . " Det noterar också att dessa föreningar kan finnas kvar inne i ditt hem långt efter den första off-gasning .

VOC orsaka en rad hälsoproblem som inkluderar irritation i ögon , näsa och hals , skador på lever och njurar och illamående .

Polystyren

Enligt American Chemistry rådet , styren kommer från olja och är den viktigaste insatsvaran komponenten att göra polystyren . EPA och styren Information och Research Center säger detta Kemikalien är inte giftig när det utsätts i små mängder . Det är dock petroleum inte en förnybar resurs och det är dess inverkan på miljön att överväga , liksom .

Dioxin

Dioxin är en kemikalie som används att bleka pappersmassa , vilket är en stor del av papperstallrikar . Dioxin och den närbesläktade kemiska furan bildar en grupp av klorerade föreningar anses av EPA att vara en av de farligaste kemikalier i miljön . Enligt en artikel i Science News , " EPA : s David Skickligt berättade Science News , "Vi har beräknat att utsläppen i luften [ av dioxiner och furaner från U. S. kommunala förbränningsanläggningar bidrar ] från två till 40 cancerfall per år " . "

dioxin -och hälsoeffekter

Health Canada anser dioxin som en giftig kemikalie och erkänner dess förhållande till en rad negativa reaktioner i lab försök med djur . Men denna styrande organet not " typ och förekomsten av dessa effekter vanligtvis beror på graden och varaktigheten av exponeringen . " Sådana skadliga reaktioner kan inkludera hudsjukdomar, problem med lever, utvecklingseffekter , nedsatt immunförsvar och endokrina system , reproduktion nedskrivningar och vissa cancerformer. Även om det är också noteras att omfattningen av dessa reaktioner beror på faktorer såsom graden av exponering och allmän hälsa .

miljövänligt papperstallrikar

Du kan köpa miljövänliga papperstallrikar . Leta efter på förpackningar som betecknar material har återvinnas eller återanvändas , som " efter konsument Material "," avsvärtad Material " och " Post-Mill material. " Det är också möjligt att hitta klor-och blekmedel utan pappersprodukter , som är bättre för din hälsa och miljön . Hampa, bambu och andra jordbruk-baserade fibrer är också alternativ till att använda pappersprodukter.

Previous:nothing Next:hus mögel och dess effekter på människor





Relaterade artiklar


 • möjliga tecken på graviditet
 • graviditet försäkring i Indien
 • typer av receptorer på cellytan
 • vad är CVS testning?
 • DNA-tester tidigt i graviditeten
 • vad är Sida cordifolia utdrag ?
 • Vilka plikter av ett ob sjuksköterska ?
 • vad är en naturlig konsument ?
 • grader i genetisk vägledning
 • diarré i en fem månader gammal baby




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com