komplexa cysta Perimenopause symtom

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-28
Cystor på äggstockarna, som är antingen enkla (follikulär), komplicerade eller ge symtom som kan efterlikna andra sjukdomar, till exempel utomkvedshavandeskap och endometrios. Oregelbunden menstruation och bäckensmärta, tillsammans med hormonell obalans, ofta fel diagnos. Komplexa cystor på äggstockarna är vanligare hos kvinnor i fertil eller "peri" klimakteriebesvär ålder eftersom cystor på äggstockarna normalt förekommer från det misslyckade ägget frigörs ligger inom follikeln i äggstocken. Medan den verkliga orsaken till komplexa cystor på äggstockarna är okända och med juli 2010 är det misstänks att genetik, vikt, livsstil och menstruationscykeln är alla faktorer.

komplexa cystor

En cystor på äggstockarna är antingen funktionella ( follikulär ) eller komplexa . Av komplex typ , kan cystor vara cystasdenoma , endometrioma eller Dermoid ( septated ) . En septated cystor på äggstockarna är en form av komplexa ovariella cystor, som innehåller en kombination av halvfast , fast och flytande komponenter , som liknar de andra komplexa cystor . Till skillnad från de andra , är ett septated cysta separeras och typiskt identifierats som " två cystor i ett . " Svårighetsgraden av cysta avgörs på tjockleken på den mur som skiljer de två massorna . Standardstorleken på en komplex cystor på äggstockarna är vanligtvis 2-1/2cm och högre. Men den genomsnittliga storleken på en frisk äggstock är 3cm av 1-1/2 cm. Complex (septated) cystor på äggstockarna har en högre risk att maligna än enkla (funktionella) cystor på äggstockarna, på grund av septation, och läckage av ascites. Funktionella cystor är cykliska därför att de är under ny menstruationscykler. Komplexa cystor kan dock utvecklas och förbli, växer till häpnadsväckande storlek. Överdriven smärta orsakas av vridning av äggstockarna som en följd av inflammation och tillväxt, samt läckage av fritt strömmande vätska i bassängen av bäckenet.

Perimenopause

etymologin av ordet perimenopausen härstammar från de grekiska orden peri-"före" mens-"månatliga" och pausis-mening "ett slut. " Enligt Perimenopause Symptoms. org är perimenopausen skede av processen i vilken en kvinnas kropp förbereder att gå in klimakteriet eller den sista och fullständigt upphörande av menstruationerna. Under denna tid, hormonella förändringar sker i kroppen, vilket leder till en variation i nivåer av könshormonerna (östrogen och progesteron). Dessa förändringar kan uppstå 10 till 15 år innan faktiskt går igenom klimakteriet.

symtom och diagnoser

Perimenopause symtom innefattar ångest attacker , brist på koncentration , minnesförlust , yrsel, hjärtklappning , oregelbunden , kraftiga blödningar ( eller inga blödningar ) , oförklarlig viktökning , bäcken kramper , värmevallningar och nattliga svettningar , mag-tarmproblem , trötthet , huvudvärk , gallring av hår och många andra krämpor .

Enligt webbplatsen komplexa cystor på äggstockarna , tecken på komplexa cystor på äggstockarna liknar dem av endometrios eller utomkvedshavandeskap. Smärta i bäcken och buken når ända upp till låren och skinkorna området är typisk , liksom oegentligheter i den period eller menstruationscykeln , tillsammans med för-och postmenstruell smärta ( kraftiga blödningar eller total avsaknad av perioden ) . Det finns också oförklarlig viktökning , smärta vid samlag , smärta i nedre ryggen , och gastrointestinal ( mag ) problem med fyllighet i buken ( dilatation av magen ) . Omedelbar medicinsk hjälp bör tas på den plötsliga ökningen av buksmärtor, illamående , kräkningar , och annan funktionsnedsättande symptom . En transvaginalt ultraljud kan göras för ett skopiska syn på äggstockarna , följt av ett graviditetstest för att utesluta utomkvedshavandeskap.

Rättsmedel och behandlingar

Flera holistiska lösningar kan användas för klimakteriet , inklusive kostförändringar med avskaffandet av vissa livsmedel och drycker , såsom koffein , alkohol och hög sura livsmedel och drycker . En gynekolog kan ordinera hormoner för att minska en del av den förlängda obehag av övergången till klimakteriet .

eftersom komplexa cystor är allvarligare än enkla , follikulära cystor , med potential att bli elakartade , måste de övervakas och testats . En CA-125 protein test kan ges för att avgöra om cysta är elakartade . Som tillval kan en gynekolog föreslå en ooforektomi ( avlägsnande av de drabbade äggstockarna ) , eller helt enkelt övervaka cysta , som vissa cystor är resorberas i blodet systemet , och därmed försvinner på egen hand. Totalt sett är läkare styrs av beslut av patienten . En ensidig ooforektomi (avlägsnande av en äggstock ) , hindrar inte naturlig reproduktion för dem ännu är intresserade av att föda barn , som en äggstock är tillräckligt för utformning, så länge som livmodern och en äggledare är intakta .

Naturopatis och komplexa cystor

Ruptured äggstockarna Cysts. com förmedlar resurser som rör fysiska och holistiska lösningar för komplexa cystor . Även om ROC främjar naturläkemedel , betonar man också vikten av biomedicinska intervention . " Diagnosen av ett komplext ovarialcysta inte bör ta lätt på och varje ihållande eller plötslig smärta i buken eller bäckenet teckningsoptioner grundlig medicinsk undersökning , " enligt hemsidan . Slutligen frågar noggrann och precisa frågor . Vara aggressiv med din egen behandling .

Previous:nothing Next:Barnens sjukförsäkring i Texas

Relaterade artiklar


 • grått hår tillväxt
 • Hur hjälper bifokala av att se ?
 • Skillnaden mellan cool och varm dimma luftfuktare
 • amning utbildning inbördes rådgivare
 • tidig barns språkutveckling
 • tecken och symtom på lågt progesteron & östrogen
 • vad är gränsen för upplösning av det mänskliga ögat ?
 • roll i ett samhälle barnmorska
 • vad är meningen med neonatal sepsis ?
 • om moraliska utvecklingen hos ungdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com