melamin barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-03
Melamin och fara för barn blev löpsedlarna när flera barn i Kina dog och tusentals fler blev inlagda på sjukhus efter intag modersmjölksersättning innehåller den kemiska föreningen . Även risken för ett barn som lider av melamin förgiftning i USA är låga , dess användning i tillverkningen av plast tallrikar och koppar samt dess potential för att finna sin väg in i livsmedelskedjan genom förgiftade varor som importerats från utlandet , är berättigad oro .

Kontakt med melamin

Melamin är en konstgjord kemikalie som bildar en hård harts när det blandas med formaldehyd. Det används vid tillverkning av många vanliga hushållsprodukter såsom tallrikar, muggar och bestick. Tillsatts i livsmedel, kan det bli falskt detekteras som ett protein under testet, vilket var fallet i Kina när den lades till modersmjölkersättning att göra sitt proteininnehåll visas högre än den egentligen var. Enligt en Associated Press rapport 2008, spårmängder av melamin har hittats i formler som gjorts av Abbott Laboratories, Nestle och Mead Johnson, dock anses FDA (Food and Drug Administration) nivåer vara minimal i bästa och ingen fara till spädbarn.Barn kan också utsättas för melamin när man använder redskap tillverkade av den kemiska harts. En studie genomförd av K. H. Lund och J. H. Peterson 2006 och offentliggöras i "livsmedelstillsatser och-föroreningar tidning", konstaterades att både melamin och /eller formaldehyd leeched från koppar och tallrikar när de utsätts för värme och en 3 procent sura syra som används för att representera en sur mat.

Effekter

Vid förtäring ensam, kan giftiga halter av melamin leda till bildandet av stenar i urinblåsan. Men i kombination med cyanursyra, en komponent i melamin pulver, kristaller utveckla, vilket leder till bildandet av njursten. Dessa stenar utvecklas i njurarna, njursvikt rör och blåsa när njurarna försök att filtrera melamin från kroppen. Stenarna blocket då flödet av urin som orsakar smärta, njurskada eller fel, urinvägsinfektioner och i vissa fall, döden. Lyckligtvis kan spåra halter av melamin filtreras från kroppen utan incidenter. Enligt Världshälsoorganisationen är melamin inte metaboliseras i kroppen och är snabbt utsöndras i urinen när de intas i små mängder.

Symptom och behandling

Barn med melamin förgiftning typiskt närvarande med samma symptom som de som lider av njursten. Symtom kan vara oförklarliga feber, kinkighet, gråt, klagomål av smärta i ett äldre barn, urinvägsinfektioner, en minskning i produktionen av urin, blod i urinen och förhöjt blodtryck.Beroende på graden av njurskada , kan patienterna få flera olika typer av behandling . Läkare kan försöka spola stenar från kroppen genom infusion med vätska eller i mer allvarliga fall kan dialys vara föreskriven eller kirurgiskt avlägsnande av stenar .

melamin och Cancer

I en studie från 1996 av Hiroyuki Ogasawara et al. matas hanråttor stora mängder melamin visades att utveckla cancer i urinblåsan . En liknande studie år 1983 av US Department of Health and Human Services " National Toxicology Program fann också melamin för att vara cancerframkallande när det ges till råttor i stora doser. Baserat på dessa resultat, uppgav Världshälsoorganisationen sin övertygelse om att melamin är en beprövad djur cancerframkallande. Men också den organisation förklarat att det inte finns tillräckligt forskning tillgänglig för att avgöra om melamin orsakar cancer hos människor.

Förebyggande

Även risken för ett barn i USA intag nog melamin för att orsaka förgiftning är liten, det finns några sätt att minska risken ytterligare. Barn bör undvika att äta eller dricka produkter som importerats från Kina, som flera behäftade importen har hittats i U. S. de senaste åren. Barn bör också undvika att använda tallrikar, muggar och bestick är tillverkade av melamin. Tyvärr ställer många av hårdplast barns servis sett på marknaden är tillverkade av melamin. Om en förälder är oroad över exponeringen, skulle det vara bäst att undvika dessa typer av servis och använda keramik eller glas bitar i stället.

Previous:nothing Next:amning och kost begränsningar

Relaterade artiklar


 • naturliga bördighet för kvinnor
 • vad är barnreumatologi ?
 • mini trampolin instruktioner
 • tecken på graviditet samtidigt som ammar
 • hur man kan bli av trä möss
 • tecken på en senare missfall
 • Vad är familjens hälsa plus inkomster krav ?
 • bomullsfröolja under graviditeten
 • hälsosam vana verksamhet för mellanstadiet
 • pool staket föreskrifter i Florida
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com